mynewspapers.net

Hur man dödar ringorm svampar

Hur man dödar ringorm svampar


Ringorm är en svampinfektion i huden som skapar en missfärgad och kliande utslag som ofta har en cirkulär eller ringlike form. Det är en smittsam tillstånd och kan spridas av hud-mot-hud kontakt och dela tyger som kläder och handdukar som har kommit i kontakt med en infekterad kropp. Ringorm är oftast sprids från människa till människa, även om rörande djur med ringorm kan leda till mänskliga infektion också.

Instruktioner

• Hålla infekterade huden torr. Som någon svamp trivs ringorm på fukt. Att hålla ett infekterat område torr motverkar tillväxt och ytterligare spridning av ringorm. Tyvärr, ringorm vanligtvis inte bara "gå bort," så att andra åtgärder måste vidtas för att döda den. Men hjälper ta hand om huden med behandling.

• Använd en over-the-counter läkemedel såsom butenafine 1 procent, klotrimazol 1 procent, mikonazol 2 procent och terbinafin 1 procent att döda svampen ringorm. Det är oftast klokt att gälla det smittade området och omgivande hud två gånger dagligen i två veckor, plus ytterligare en vecka efter att området har rensat medicinering. Följ instruktionerna som de visas på den medicin behållare för mest framgångsrik behandling.

• Få ett recept från en läkare. Det är nödvändigt att besöka en läkare med mer allvarliga ringorm fall, eller när receptfria läkemedel inte fungerar. Hon kan ordinera en kräm, p-piller eller annan medicinering speciellt framtagen att döda ringorm. Allvarliga infektioner kan kräva kirurgisk uppmärksamhet eller antibiotika.