mynewspapers.net

Hur man dödar råg gräs med värme

Hur man dödar råg gräs med värme


Råg gräs är ett aggressivt växande turf gräs. Det är vanligt förekommande i gräsmattor hem där den växer så tjockt och snabbt att det undertrycker andra ogräs som försöker invadera den. Men om du inte har planterat råg gräset i din gräsmatta eller trädgård, är det en invasiva ogräs. Det finns många sätt att styra en råg gräs invasion. En ekologisk och kemikaliefria alternativ är att använda värme. Kokande vatten, när hälls på råg gräs plåstret, kommer att döda gräset på kontakt.

Instruktioner

• Ställ en kastrull med vatten på spisen och ta det till en koka.

• Ta bort grytan från värmen med din ugn handskar på och ta det direkt ut till trädgården. Eller, om plåstret på råg gräs som du tänker behandla är liten, häll en del av det kokande vattnet i en liten burk, metal vattenkanna eller tekanna (Använd din ugn handskar vid hantering av dem).

• Häll det kokande vattnet direkt på råg gräs plåstret. Ta hand som du häller. Det kokande vattnet kommer också döda någon närliggande önskvärda växter. Råg gräs kommer att bli brun och dö i några timmar.

• Retreat patchar som behövs. Om du arbetar med perenna råg gräs, kan vissa av dess underjordiska rhizomer överleva den första behandlingen och gro ny tillväxt. Årliga råg gräs återges av utsäde. Även om de överordnade växterna är borta, kan råg gräsfrö leva på att gro. nästa säsong.