mynewspapers.net

Hur man dödar Nutsedge gräs

Hur man dödar Nutsedge gräs


Nutsedge gräs, även kallad mutter gräs, är en tjock, mörk grönt gräs som kan ta över din vackert odlade gräsmatta. I själva verket är nutsedge ett verkligt hot mot en gräsmatta både eftersom det kommer att invadera din nuvarande vegetation och eftersom det är mycket svårt att döda utan att döda din egen gräs. Men du kan "hyra" en massa mikrober att göra arbetet åt dig genom att ge dem middag "på gräsmattan."

Instruktioner

• Mät din gräsmatta. Du kanske redan har detta nummer om du är måna om din gräsmatta kontroll eller en gräsmatta vård tjänst. Du behöver 1.81kg. socker för varje 1 000 kvadratfot av gräs. Om din gräsmatta är 20 fot av 40 fot, sedan multiplicera dimensioner tillsammans för att få kvadratmeter (800 fot). Sedan dividera med 1000 (0,8) och multiplicera med 4 (3.2). Det här exemplet behöver du 1,45 kg socker.

• Blöt gräsmatta med trädgårdsslangen. Spraya gräsmattan lätt med vatten. Du marken att vara fuktig men inte leriga. Om marken är redan leriga från regn, sprinkler eller din lawn care service, vänta tills det är bara fuktig att påbörja gräsmatta behandling.

• Sålla sockret på gräsmattan. Mikroberna i gräsmattan kommer att äta socker och multiplicera. Därefter börjar de på ogräs och skadeinsekter, inklusive din nutsedge gräs. Gå gräsmattan i raka, även linjer för att se till att du täcker varje tum med ett pulver av socker. Vrid handtaget på sil som du går för att fördela socker.

• Spraya gräsmattan igen. Du fortfarande vill inte lera, men du vill vara säker på att sockret är i gräsmattan och upplöst. Skapa inte avrinning eller du kommer att skölja din socker bort och din gräsmatta behandling kommer att vara ineffektiva.

• Gör detta tre gånger under växtsäsongen. Du kan göra det en gång när du skulle normalt utsäde och befrukta, en gång i mitten av säsongen och igen i slutet. I slutet av din växtsäsongen, bör din nutsedge gräs vara långt borta. Om du har professionell lawn care, be dem att utföra denna typ av gräsmatta kontroll eller tid för när det inte kommer att störa andra gräsmatta behandlingar.