mynewspapers.net

Hur man dödar malar i ullUll och andra animaliska tyg material är känsliga för larver av fjärilar. Smutsiga och felaktigt lagrade ull objekt är särskilt benägna att bli angripen av malar och deras larver. Mal larver livnär sig på ull och allmänt skada omärklig områden av plagg, såsom under skjorta manschetter och kragar. Förutom faktiska skador snurra dessa blanka, vita larver skyddande sadelgjord som de foder, utgör en silkeslen kokonger i ull. Snabbt döda malar och deras larver i ull att skydda plagg från skador.

Instruktioner

• Ta ull artikeln utomhus för att exponera mal larver för solljus. Borste ull med en borste för tyg att koppla mal ägg, larver och kokonger. Borsta åtgärden förstör moth ägg och exponerar larverna solljus, som orsakar larverna falla av ull.

• Placera ull plagget i en påse polyeten och pressa ut överflödig luft. Tätt förslut påsen och frysa inneslutet ull på eller under-17.8 grader Celsius. Hålla objektet ull i frysen i minst 72 timmar att grundligt döda de återstående mal larverna.

• Undersök ull för kvardröjande mal larver. Om kokonger eller små, vita larver kvar i ull, ta plagget till en kemtvätten ha ull professionellt torra rengjorda. Kemtvätt är det endast komplett alternativet för rengöring moth-angripna ylleplagg och döda alla stadier av nattfjärilar.

• Förvara ren, mal-fri ull objektet i en lufttät behållare med en moth kontrollprodukt innehåller naftalen eller paradichlorobenzene att förhindra framtida mal angrepp. Placera moth kontroll produkten mellan flera lager av papper för att säkerställa att produkten inte skadar ull objektet.