mynewspapers.net

Hur man dödar larverÄven om de inte ser hotfulla, kan larver vara extremt destruktiva i trädgårdar och blommande träd. Fjärilslarver äter sig igenom lummiga växter, blommor och frukter och lägger ägg som ska kläckas till fler larver att fortsätta förstörelsen. Om inte kontrolleras, kan larver decimera en trädgård och till och med döda växterna i dem. Genom att fysiskt ta bort larver från trädgården och förstöra sina ägg, kan du styra en caterpillar befolkning. Andra giftfritt metoder kan också användas för att avvärja larver för att skydda din trädgård från dessa skadedjur.

Instruktioner

Hur tar man bort larver och ägg

• Ta bort alla synliga larver eller caterpillar ägg för hand och förstöra dem. Larver och ägg kan förstöras genom drunkning dem i en lösning av vatten och skålen tvål eller genom att bränna dem i en metall behållare av tända skrynklade tidningen.

• Skapa din egen giftfritt insektsspray att avvärja och döda behornade mask larver genom att fylla en sprayflaska med vatten och skålen tvål. Spraya lätt växter drabbats av larver med denna blandning. Diskmedel kommer att döda fjärilslarver men kommer inte att skada dina växter.

• Ta bort tält mask Bon från träd genom att Linda dem runt en pinne eller genom att skära bort de grenar som boet är kopplad. Förstöra bon av Casey dem i fotogen eller tändvätska och bränna dem.

Hur att avvärja larver

• Scatter krossad vit äggskal på och runt växterna påverkas mest av larver. Vissa malar och fjärilar, som kål vita fjärilen, som besöker dessa växter för att lägga sina ägg kommer misstag äggskal för andra malar och kan gå vidare till andra, mindre befolkade växter att lägga sina ägg.

• Sätta upp fågelholkar och birdhouses i din gård eller trädgård. Fåglar är naturliga predatorer av larver och malar; Om du kan locka fler fåglar i området, har du mer rovdjur att offer på fjärilslarver.

• Skapa en miljö i din trädgård som är attraktiv för getingar som kommer naturligt lever på fjärilslarver. Växter, fänkål, dill och spearmint, kända för att locka en typ av parasitära geting som lägger sina ägg på fjärilslarver. När att wasp Äggen kläcks larverna livnär sig på caterpillar och döda den.