mynewspapers.net

Hur man dödar ek rötter utan kemikalier

Hur man dödar ek rötter utan kemikalier


Stubben av en ek kan vända en annars rena gräsmatta i en ful utsikt. Ofta ekar inte bara fylla marken under dem med rötterna, men också förlänga knotiga rötter uppåt ovanför marken, att göra rutinmässiga slåtter, underhåll och lek på gården svårt. Medan några landskapsarkitektur projekt skulle kalla för starka kemikalier eller en bulldozer ta bort trädets rötter, kan du döda eken rötter utan kemikalier med bara några leveranser.

Instruktioner

• Skär träd eller stubbe ner som närmast marken som du kan med en motorsåg. Om möjligt göra ett horisontellt snitt, men skär som du kan tryggt.

• Med den största borr du har, borra ner i stubben så djupt som möjligt till åtta eller nio hål i botten av eken. Borra två eller tre hål i delar av den eken rötter som sticker upp, om det är säkert att göra så.

• Spraya över marken runt ek rötterna och över stubben ytan att mätta marken ordentligt. Tillåter vatten att absorbera för fem till 10 minuter, sedan vatten marken igen. Låt vattnet Njut för fem till 10 minuter.

• Häll salt i de borrade hålen, fylla dem så fullständig som möjligt. Sprida en tarp eller svart landskapsplanering plast över snittytan av stubben och rötter att helt täcka dem.

• Hög 3 till 4 inches av bark kompostmaterial över tarp eller plast för att täcka det helt, låsning i fukt och värme. Spraya kompostmaterial för att blöta det och vikt ner plasten.

• Dra tillbaka mulch och tarp en gång i månaden för att blöta marken och lägga salt borrade hålen. Täcka trädet igen med plast och vått kompostmaterial. Upprepa denna månatliga praxis för sex månader till ett år.