mynewspapers.net

Hur man dödar bladlöss utan bekämpningsmedel

Hur man dödar bladlöss utan bekämpningsmedel


De mjuk arbetsföra, päronformad insekter livnär sig på dina växter och träd och potentiellt förstör din köksträdgård är bladlöss och kan visas i brun, röd, grön, gul eller svart nyanser beroende på Art. Stora angrepp av bladlöss kan hämma tillväxten av växter samt orsaka curling, gulnande och snedvridning av bladen. De kan också sprida virus från växt till växt. Styra bladlöss på din egendom den naturliga vägen genom att utnyttja hemlagad bug spray och andra naturliga metoder för kontroll.

Instruktioner

• Spraya bladlöss med vatten tidigt på dagen. Detta steg tar bort bladlöss som de utsöndrar vätska, och det är osannolikt att de kommer att kunna återvända till anläggningen. Sprutning tidigt på dagen kan växterna att torka i solen utan att riskera svampinfektion.

• Göra en blandning som är dödligt för bladlöss men kommer inte att skada dina växter eller marken. Blanda 2 tsk varje diskmedel, flytande vitlök och cayennepeppar pulver eller krossad röd paprika i en flaska med varmt vatten. Häll blandningen i en sprayflaska.

• Spraya blandningen på alla drabbade växter, koncentrerar sig på toppar och bottnar av löv. Även Spraya blandningen i alla sprickor anläggningen kan ha, som bladlöss använda att gömma sig i.

• Planta blommor attraktivt för bladlöss rovdjur. Till exempel nyckelpigor njuta av maskrosor, rölleka, fänkål, dill, mynta och renfana växter. Nyckelpigor behöver också en vatten källa, så köp ett fågelbad eller se till att den du äger är alltid full. Vid behov, köpa en låda med nyckelpigor på din lokala plantskola och släppa dem runt bladlöss-drabbade områden.

• Anläggningen blommor som är attraktiva för bladlöss att hålla dem borta från andra blommor och grönsaker. Blomma typer inkluderar mums, astrar, Dahlia, stockrosor och larkspur.

• Upprätthålla vitlök och lök växter nära hemsök områdena, som båda är motbjudande att bladlöss.