mynewspapers.net

Hur man desinficera ett hem efter parvo

Hur man desinficera ett hem efter parvo


Parvovirus, eller Parvo, är ett potentiellt dödligt virus som bärs endast av hundar. Parvo är oftast överförs via avföring eller kräkning från en infekterad hund. När en ej vaccinerad hund utsätts för ett område som förorenats av infekterad avföring, kan viruset attackera det, orsaka magbesvär, diarré och blodig avföring. Om den lämnas obehandlad, kan Parvo orsaka ytterligare mag och hjärtproblem, vilket kan leda till döden. För att förhindra spridningen av Parvo, bör infekterade områden vara ordentligt desinficerade och saneras.

Instruktioner

Hur man desinficera ett hem efter Parvo

• Tvätta alla tyger hunden har berört. Använda blekmedel i varm-tvättcykeln för att döda några Parvo som kan finnas i tyget. Inkluderar sängkläder, filtar, handdukar, kuddar, mattor, eller kläder hunden har haft kontakt med.

• Desinfektera golv. Använd en lösning av två delar blekmedel till en del vatten utan hårda ytor såsom kakel, trä, cement och linoleum. Använd en hård scrub pensel att grundligt rengöra hela golvet, inklusive hörn. Häll över blekmedel lösningen i avloppet. Blanda en annan blekmedel lösning och upprepa processen för att säkerställa att alla spår av viruset dödas.

• Torka ner räknare, skåp och dörrar med en stor sprayflaska fylld med en lösning av två delar blekmedel till en del varmt vatten. Med en svamp, använda små cirkelrörelser att grundligt skrubba ytorna med blekmedel blandningen. Skölj ytorna med varmt vatten och låt torka.

• Ta bort alla avföring på din egendom. Placera avföring i en plast soppåse och förslut ordentligt. Ta bort och kassera påsen från hotellet. Desinficera områden där avföring hittades med en blandning av två delar blekmedel till en del vatten.

• Desinfektera mattor och möbler. Hyra en mattan och stoppning professionella att grundligt ånga rengöra och desinficera mattor och möbler i tyg. Följ genom sprutning OdoBan på alla stoppade möbler och mattor. OdoBan är en färg-safe rengörare och desinfektionsmedel tillgänglig på många butiker. Följ tillverkarens instruktioner för blandning nyckeltal.