mynewspapers.net

Hur man designar & skriva ut din egen födelsedagkort

Hur man designar & skriva ut din egen födelsedagkort


Ett födelsedagskort är ett speciellt sätt att visa någon du bryr dig, och att skapa ett kort med hjälp av dina egna bilder och ord är särskilt tankeväckande. Födelsedagkort kan ofta vara ganska dyra, men om du har Microsoft Word, papper och en skrivare kan du skapa en personlig, vacker födelsedagskort utan kostnad. Följa några enkla steg och skapa ett födelsedagskort som kommer att vara värdefull i många år framöver.

Instruktioner

• Starta Microsoft Word 2007. Klicka på knappen cirkulär i övre vänstra hörnet som ser ut som en färgad kontur av Windows symbolen och välj "Nytt" från droppa-ned menyn. Då öppnas menyn "Nytt dokument". Välj "Kort" från den vänstra kolumnen. Menyn "Hälsningen korten" öppnas med en lista över olika typer av kort. Klicka på "Tillfällen och händelser" i listan. En annan meny öppnas i stället för urvalslistan kort, fylld med födelsedagskort och andra kort mallar.

• Välj födelsedag kortmallen och layout du gillar bäst, klicka på "Ladda ner". Det valda kortet öppnas som ett nytt Worddokument.

• Anpassa kortet som du vill. Välj bilder genom att högerklicka på dem och välja "Cut." Lägga till en bild genom att klicka på "Infoga" i verktygsfältet högst upp på sidan och sedan klicka på "Bild" eller "ClipArt" och vid prompten bläddra den mapp som innehåller bilden du vill. Bilder sparas vanligtvis i mapparna "Mina dokument" eller "Mina bilder" och kan vara digitala foton, bilder hämtade från Internet, bilder du har scannat in i din dator eller ens ritningar du har skapat med hjälp av datorn. Klicka på bilden du vill använda och klicka på "Infoga," att placera bilden på ditt kort. Microsoft Word så kan du klicka på kanterna på bilden och dra för att ändra dess storlek---att klicka och dra en kant kommer att vidga bilden i den riktningen, medan att klicka och dra ett hörn gör att du kan ändra storlek samtidigt som bildens ursprungliga dimensioner.

• Klicka på all text du vill ändra. Gå till "Format" i huvudverktygsfältet och välj "Redigera Text" på vänster sida. Detta öppnar ett nytt fönster med exempeltexten som ingår i mallen. Ändra text, teckensnitt och storlek för att passa dina inställningar och klicka på "OK". Precis som med bilderna ändrar att dra i kanterna på textrutan dess storlek. Om du vill lägga till ytterligare text, gå till "Infoga", sedan "Textruta" menyn och välj en textruta som du vill lägga till. Ändra storlek på textrutan, placera den där du vill det och klicka på "Home" i verktygsfältet. Detta tar dig till Word huvudverktygsfältet, som du kan ändra teckensnittet som du vill.

• Slå på skrivaren och på papper. Klicka på ikonen Office i övre vänstra hörnet av skärmen, välj "Skriv ut" och välja "Förhandsgranska" för att säkerställa att ditt kort ska skrivas ut som du vill. Klicka på röda "X" i det övre högra hörnet på sidan för att stänga förhandsgranskningsfönstret. Välj kontor ikonen igen, gå till "Skriv ut" från menyn, och klicka på "Skriv ut" i undermenyn. Klicka på "OK" för att skriva ut ditt kort. Om du har skrivit ut ett dubbla kort, vik kortet på mitten så att bilden du valde för framsidan visas på framsidan av kortet. Om du har skapat ett faldig kort, ditt första sidan kommer att vara på den nedre högra kvadranten och insidan av ditt kort kommer att vara upp och ner på den övre halvan av sidan. Vik pappret på mitten så att utsidan av kortet är vänd mot dig och insidan av kortet är på andra sidan. Vik sedan den vänstra halvan av kortet bakom den högra halvan, så att framsidan av kortet är i rätt position.

• Gå till en kort skapande webbplats, till exempel 123printcards.com, dltk-cards.com eller bluemountain.com.

• Välj ett födelsedagskort du vill och skräddarsy det enligt anvisningarna på webbplatsen. De flesta webbplatser gör att du kan anpassa bilder och typsnitt. Ange den text du vill ska visas på ditt kort.

• Fyll på papper i skrivaren och klicka på alternativet att skriva ut ditt kort. Om du har skrivit ut ett dubbla kort, vik kortet på mitten så att bilden du valde för framsidan visas på framsidan av kortet. Om du har skapat ett faldig kort, ditt första sidan kommer att vara på den nedre högra kvadranten och insidan av ditt kort kommer att vara upp och ner på den övre halvan av sidan. Vik pappret på mitten så att utsidan av kortet är vänd mot dig och insidan av kortet är på andra sidan. Vik sedan den vänstra halvan av kortet bakom den högra halvan, så att framsidan av kortet är i rätt position.

• Gå till en butik webbplats, till exempel walmart.com, target.com eller walgreens.com och klicka på "Foto." Detta tar dig till foto-delen av webbplatsen. Hitta och klicka på länken för att göra egna kort.

• Följ instruktionerna på webbplatsen. Du kommer att kunna ladda upp bilder från din dator, Välj färg och design och skriva in text.

• Välj en utskrift. Du kommer att kunna ha kortet skrivs ut på en lokal butik så du kan plocka upp det eller ha det skickas till dig. Om du väljer att ha kortet postas, ombeds du ange din adress och omedelbar online betalning. Om du väljer att plocka upp ditt kort, får du ett bokningsnummer och en tid när kortet kommer att vara redo.