mynewspapers.net

Hur man designar & bygga ett landskap vattenfall

Hur man designar & bygga ett landskap vattenfall


Ljudet av rinnande vatten är rogivande och kan lägga till lugnet i alla landskap. Du kan antingen koppla ihop ett landskap vattenfall med en damm eller skapa en utan en damm. Dessa instruktioner beskriver hur att designa och bygga ett vattenfall utan en damm.

Instruktioner

• Välj en plats för ditt vattenfall. För att njuta din landskap vattenfall under hela året, leta upp åtminstone en del av strömmen där det är synlig från inne i huset. Ljudet är lika viktigt, så leta upp vattenfall och stream där du kan höra det från huset.

• Besluta om både vattenfall och stream dimensioner: längd, bredd, djup. Höjden på den vattenfall ursprung ovanför den lägsta punkten av strömmen som benämns som "huvud." Tillsammans med volymen av vatten i ditt landskap vattenfall system avgör huvudet mätning och längden på strömmen från pump till vattenfall styrkan i pumpen du behöver för ditt vatten-funktionen.

• Beräkna hur mycket vatten pumpen kommer att behöva flytta. Detta kommer att kräva två beräkningar i ett system med pondless vattenfall. För att avgöra hur mycket vatten kommer att vara i strömmen, multiplicera längden med bredd av djup av 7.48 (gallon vatten per kubikfot utrymme). Resultatet kommer att motsvara gallon vatten i bäcken. Reservoaren som pumpen kommer att inte hålla så mycket vatten som en damm av samma storlek, på grund av rock fylla reservoaren. Anta rock kommer att ta upp 60 procent av volymen, och lägga till.40 i beräkningen. Reservoar gallon = längd x bredd x djup x 4 (40 procent) x 7.48. Clearwater landskap rekommenderar reservoaren ska hålla tre gånger volymen av vatten i bäcken för att systemet skall fungera väl. Justera dina mått tills detta förhållande är närmare.

• Köpa en pump utifrån gallons per timme (GPH) behövs. Kit med alla nödvändiga byggnadsmaterialen finns, men du behöver fortfarande veta GPH kravet att köpa rätt pump storleken. Pumpar är klassade med både en GPH flöde och en maximal huvudhöjd. Du vill ha en maximal huvudet betyg högre än den förväntade huvud höjden i ditt landskap vattenfall; på högsta chef blir flödet noll. Vattenflödet kommer att begränsas av både huvud höjd och längd av vatten resa från pumpen till toppen av vattenfallet. Varje 10 fot av slang längd lägger samma motstånd som en fot i huvud höjd. Några skarpa krökar i VVS kommer också begränsa flödet. Bredden på din vattenfall bräddavlopp kommer också att avgöra den GPH betyget. Varje tum av bräddavlopp bredd motsvarar ungefär 65 till 95 gallons per timme av flödet. Butiker som säljer pumpar har konvertering diagram tillgängliga för att avgöra rätt storlek pumpen för din design baserad på dina beräkningar.

• Köp rörledningar för din pump lika med storleken av utlopp storlek på pumpen. Felmatchade rördiametern--till exempel ett en fjärde-tum rör bifogas en half-tums utlopp--kommer att begränsa vattenflödet och minska livslängden på pumpen. En större diameter röret och kortare pipe längd kommer att både öka flödet av din vattenfall.

• Gräva ett hål för din pump dränkbar vattenfall väl till din designspecifikationer. Om pumpen inte kommer med sin egen vault, kan du använda en spjällåda av mjölk eller andra robust, porösa box att hålla stenar på avstånd från pumpen för att säkerställa nedsänkning av vattenkylda pumpen.

• Linje hålet och streambed med damm liner gummimaterial.

• Installera din pump per tillverkarens anvisningar.

• Kör slangen från pumpen till toppen av din vattenfall. Fäst en weir (behållare), som du kan antingen köpa eller skapa hemma, till toppen av slangen, där vattnet samlas på toppen av vattenfallet innan spiller över läppen av bräddavlopp. Använda giftfri silikon på slanganslutningar och säkra med slangklämmor.

• Begrava exponerade längden på slangen eller annars dölja från vyn.

• Fylla brunnen runt pumpen valv med rock och dekorera streambed.

• Fyll på med vatten och kör din landskap vattenfall.