mynewspapers.net

Hur man de loppa kattungar

Hur man de loppa kattungar


Loppor--små, blodsugande parasiter--på kattungarna leda till en rad hälsoproblem, inklusive klåda, hudinfektioner, håravfall och anemi. Beroende på ålder av kattunge, kan du använda vissa mediciner att eliminera loppor på sin päls eller manuellt ta bort loppor på mycket unga kattungar, under 4 veckor gamla. När du de loppa en kattunge, måste du också bli av med loppor på dess syskon, mamma och i dess omgivning, att förhindra en reinfestation.

Instruktioner

• Tvätta kattungen med diskmedel eller kattunge schampo och ljummet vatten i ett badrum handfat. Kör en rymden värmare för att hålla kattungen varma under och efter badet. Våta dess päls med vatten och löddra det med en dime-storlek mängd diskmedel, att undvika sitt ansikte. Låt tvålen sitta i 5-10 minuter, så det kan hjälpa dränka loppor. Grundligt skölj kattungen med ljummet vatten och handduk torka den. Placera det i en korg som innehåller en filt lindad runt en värmedyna att hålla det varmt medan det torkar. Upprepa processen för alla sina syskon och sin mor.

• Strö borax över dina mattor och sällskapsdjur bedding för att döda loppor och ägg i den kattunge miljö. Tillåta borax sitta i 30 minuter, sedan vakuum det upp. Tvätta sällskapsdjur bädd, filtar och andra flyttbara objekt i varmt vatten med 1/2 kopp borax eller ättika för att bli av med loppor och loppor ägg.

• Kam kattungen med en loppa kam att ta bort alla återstående loppan och ägg. Doppa kammen i en kopp vatten blandat med några droppar diskmedel till Döda loppan mellan borstning. För att komma till svåra att nå områden som ansikte, använda ett par trubbig spets pincett för att ta loppor.

• Mata kattungen en muntlig loppa läkemedel, såsom CapStar, om den är äldre än 4 veckor gamla. Denna medicin döda vuxen loppan i 30 minuter. Borsta bort de döda lopporna som de faller av din kattunge med en loppa kam. Du kan administrera denna medicin en gång per dag i allvarliga angrepp.

• Ge din kattunge en muntlig loppa vätska, till exempel Program, att döda utveckla loppor i äldre än 6 veckor gamla kattungar. Blanda vätskan i din kattunge hermetisk katt mat och se till att den äter hela delen av sin mat att förtära alla av medicinen. Strö över krossade katt behandlar över maten att göra det mer lockande för din kattunge att äta. Programmet dödar loppor för upp till en månad.

• Applicera en aktuell loppa läkemedel mellan din kattunge axlar och gnugga in det i huden, att döda loppor för upp till en månad. Du kan använda dessa typer av receptbelagda läkemedel, Frontline Plus, nytta och revolutionen på äldre än 8 veckor gamla kattungar.