mynewspapers.net

Hur man Crimp en Cat 5E kabelEn Cat 5E kabel, också ofta avses bara som en Ethernet-kabel används för att ansluta datorer och skrivare tillsammans i ett enda nätverk. Cat 5E kablar kan köpas i olika längder från datorbutiker, men om du har många olika enheter till nätverket tillsammans kan det vara mycket mer billigt att crimp egna kablar. Även om du behöver en speciell falsning verktyg för att skapa din egen Cat 5E kablar är det en snabb process som kan göras hemma av någon.

Instruktioner

• Använd ett måttband för att ta reda på det exakta avståndet mellan de enheter som du tänker ansluta tillsammans med Cat 5E-kablar. Skaffa minst en extra foten av Cat 5E kabel än du faktiskt behöver för böjar runt hörn och mängden kabel som kommer bort när du skär den.

• Trä ena änden av Cat 5E kabel bunt i skära hål på verktyget pressning. Mät upp den första lång kabel du behöver och sedan lägga på en extra 2 eller 3 inches till svars för eventuella misstag du gör medan styckning och falsning.

• Tryck ned på handtagen av tråd Crimpverktyg att skära av längden på kabeln från Cat 5E bunten. Sätt ena änden av klippa kabeln tillbaka in i skärande verktyg och mäta upp ca 1 tum.

• Tryck ner något och sedan dra verktyget från dig själv till remsor av yttre skidan av kabeln. Upprepa processen på andra sidan av kabeln. Varva ner var och en av de inre delarna av kabel från varandra så att du kan se alla sina kodad färg remsor.

• Flytta trådarna i den ordning du behöver beroende på om du vill använda en normal rakt igenom kabel för att ansluta enheter till en router eller en "gå över" kabel för att direkt ansluta två datorer.

• Placera kablarna från vänster till höger i vitt och orange, orange, vit och grön, blå, vit och blå, grön, vit och brun, och slutligen brun för en rakt igenom kabeln. Placera kablarna i ordningen av vit och grön, grön, vit och orange, vit och brun, brun, orange, blå, och slutligen vitt och blått för en korskopplingskabel.

• Ta av ändarna av utrullad trådarna så att de är alla exakt samma längd. Skjut in trådarna i en RJ-45 uttag. Sätt in RJ-45 uttaget med trådarna i avsnittet pressning av tråd crimp tool.

• Tryck ned på handtagen till crimp RJ-45 uttaget till Cat 5E kabel. Upprepa proceduren med den andra änden av kabeln.