mynewspapers.net

Hur man byter vattenpumpen i en 2004 Dodge Intrepid 2,7 Liter

Hur man byter vattenpumpen i en 2004 Dodge Intrepid 2,7 Liter


För att säkerställa bästa prestanda av motorn i din 2004 Dodge Intrepid måste du se till att hålla din pump i det bästa skick. Vattenpumpen används för att förhindra att motorn överhettas genom att flytta kylvätska från kylaren till motorn. Om din pump slutar fungera korrekt bör du titta för att ersätta den så snart som möjligt. Du kan plocka upp en ersättare vattenpump från din lokala auto butik.

Instruktioner

• Stänga av motorn och låt den stå en betydande mängd tid att motorn svalna helt ner. Öppna motorhuven på din Intrepid. Använd en skiftnyckel för att ta bort bultarna på varje batteripolerna. Lyft båda positiva och negativa kablarna från batteripolerna.

• Placera en avlopp stekpanna direkt under kylaren. Leta upp avtappningspluggen på botten av kylaren. Ta bort avtappningspluggen och tillåta kylvätska rinna i i stekpannan. När radiatorn har tömts, placera avtappningspluggen tillbaka i kylaren.

• Använd en skiftnyckel för att ta bort bultarna på modulen fan. Lyft den fan modulen och fästet från fordonet. Använda en mutter förare för att lossa bulten på tillbehör drive remspännaren. Detta kommer att lossa drivremmen och kan du ta bort det från fordonet.

• Lossa bulten som håller klämman på plats mot den nedre kylarslangen. Koppla bort slangen från vattenpumpen. Använd en skiftnyckel för att ta bort bultarna från vattenpumpen. Lyft pumpen från fordonet.

• Infoga en ny vattenpump. Fixa på plats med bultarna. Använd en momentnyckel till vridmoment bultarna till 105 tums-pounds. Bifoga den nedre kylarslangen till vattenpump och fixa på plats med en slangklämma. Placera tillbehör drivremmen tillbaka på enheten remspännaren. Använda mutter föraren att dra åt bulten på spännaren som kommer fixa drivremmen tätt på plats.

• Ta bort kylarlocket och infoga kylvätska tillbaka i till kylaren. Återanslut de positiva och negativa batterikablarna till deras respektive terminaler. Slå på motorn för att kontrollera att vattenpumpen fungerar korrekt.