mynewspapers.net

Hur man byter USB-drivrutiner i System32

Hur man byter USB-drivrutiner i System32


Windows installerar drivrutiner varje gång du ansluter en enhet till din dator. Om drivrutinerna inte installera eller installeras felaktigt, kommer enheten inte att fungera på ditt system. Drivrutiner för USB-enheter lagras i system32-mappen på din hårddisk. Du kan använda Enhetshanteraren för att se vilka drivrutinsfiler i mappen system32 motsvarar vilka USB-enheter. Du vill inte manuellt ta bort dessa filer från mappen system32 dock, men i stället ska använda Windows eller tillverkarens program för att uppdatera dem.

Instruktioner

• Klicka på "Start", skriv "Enhetshanteraren" (utan citattecken) i sökfältet och klicka på "Enhetshanteraren."

• Dubbelklicka på "Universal serial bus controller" expandera listan av USB-enheter. Andra USB-enheter kommer att visas under alternativet "Hårddiskar". Högerklicka på USB-enheten du vill kontrollera och välj "Egenskaper".

• Klicka på fliken "Driver" och på "Driver detaljer." Du kommer att se alla drivrutinsfiler installerat för den här enheten, inklusive placeringen av mappen för "C:\windows\system32\drivers." Denna sida kommer också att berätta drivrutinens versionsnummer så att du kan se om du har den senaste versionen.

• Bestämma om din USB-drivrutiner uppdateras bäst använder Windows automatiska uppdateraren eller en tillverkare online. Vissa USB-enhetstillverkare använder ett anpassat program att installera, uppdatera och ta bort drivrutiner från din Windows-system. Kolla online på tillverkarens hemsida för din USB-enhet om du behöver ladda ner mjukvaran. Om programvaran är tillgänglig, Hämta och kör det programmet i stället för Windows updater. Det kommer att komma med sina egna instruktioner.

• Gå tillbaka till huvudfönstret i Enhetshanteraren om det finns ingen tredje part mjukvara för enheten. Högerklicka på enheten och välj "Uppdatera drivrutin".

• Välj "Sök automatiskt efter uppdaterade drivrutiner." Enhetshanteraren kommer att rekommendera om det finner nyare uppdatera drivrutiner. Klicka på "Ja" om du vill uppdatera.