mynewspapers.net

Hur man byter uppströms syresensorn i en VW Cabrio

Hur man byter uppströms syresensorn i en VW Cabrio


Om du upplever en grov-kör motor, baktändning och dålig bränsle körsträcka från din VW Cabrio och service motorn snart ljus har skärmar, har bilens dator scannas för att fastställa problemet. Dessa symtom är vanliga i bilar som har sviktande syre eller O2, sensor. Din Cabrio har två O2 sensorer i systemet, en uppströms i katalysatorn och en nedströms det. De är båda ändrade med samma metoder och kan göras i din uppfart eller garage med grundläggande handverktyg.

Instruktioner

• Position en domkraft under främre delen av din Volkswagen Cabrio och höja bilen tills du har det tillräckligt högt för att arbeta under. Plats en uppsättning jack står under bilen för att stödja bilen medan du arbetar.

• Leta upp uppströms syresensorn i avgasröret bara framåt av katalysatorn. Det är gängade i avgasröret och har en ledningar pigtail ansluten till den.

• Följ kablarna från O2-sensor tillbaka till kontakten på bilens kabelnät. Släpp låsfliken på kontakten och dra två stycken isär.

• Ta bort O2 sensorn från avgasröret med en syre sensor uttag och en spärrfunktion. Snurra sensorn ur röret vrida det moturs tills släppet rensar trådarna.

• Installera nya sensor i avgasröret och vrid det medurs med ett ratchet och O2 sensor uttaget då vridmoment sensorn att 37 foot-pounds med en momentnyckel. Använd inte tråden locker eller anti beslagta sammansatta på trådar eftersom det kan skada sensorn.

• Anslut kontakten på den nya O2-sensorn i ledningar sele kontakten på bilen. Var noga med att de två delarna låsa tillsammans eller anslutningen kan vara oberäkneligt orsakar fluktuerande avläsningar från sensorn.

• Ta upp framsidan av bilen med jack igen och ta bort jack står under ramen. Sänk bilen noggrant till marken med jack. Testa köra bilen för att kontrollera framgången för reparation.