mynewspapers.net

Hur man byter transmissionsolja på en 1999 Honda AccordAutomatlåda vätska ändringen för Honda Accord modeller mellan 1999-2002 kräver samma process. Transmissionsolja skyddar alla rörliga delar och tätningar i överföringen. Vätskan obligationer till växlarna och sälar att bilda en skyddande barriär för att förhindra att värme friktion. Vätska cirkulerar ur överföring pannan och flöden i hela överföringen. En gång att transmissionsolja börjar att bryta ner, det kommer inte att kunna skydda de rörliga delarna och tätningar. Honda rekommenderar att du ändrar Accord transmissionsolja cirka 70 000 miles.

Instruktioner

• Kör 1999 Honda Accord runt i 10 till 15 minuter att värma upp automatlåda vätska. Parkera Accord på ett jämnt underlag och engagera parkeringsbromsen. Öppna motorhuven.

• Jack upp framsidan av avtalet och placera en jack står under varje front stöttning punkt. Lägre jack långsamt tills Accord sitter säkert på läktarna.

• Krypa under framsidan av avtalet och lokalisera transmission fluid pannan på undersidan av överföringen. Avtappningspluggen har en 3/8-tums enhet fyrkantigt hål i mitten av det. Den fyrkantiga änden av en 3/8-tums enhet ratchet kommer in i det fyrkantiga hålet i avtappningspluggen.

• Vrid avtappningspluggen moturs med en 3/8-tums enhet ratchet tills kontakten är lös. Ta bort ratchet från avtappningspluggen och slutför att skruva i kontakten med fingrarna. Att alla transmissionsolja rinna ur pannan i droppande pannan. Skruva fast avtappningspluggen tillbaka i pannan och vridmoment-kontakten till 36 foot-pounds med en 3/8-tums enhet momentnyckel.

• Flytta till ovansidan av motorn och hitta automatlåda vätska oljestickan på förarsidan av motorrummet. Oljestickan har en röd plast handtag. Ta bort oljestickan och infoga lång hals tratten i mätsticka röret.

• Häll 2 kannor av transmissionsolja Honda Premium i tratten och vänta på vätskan rinna ner i överföringen. Ta bort tratten och inert oljestickan tillbaka i röret.

• Jack Accord tillbaka upp och ta bort pallbockar. Startmotorn och nedtryckt bromspedal med foten. Skifta redskap spaken genom alla redskap som ett par gånger för att få transmissionsolja inom alla områden av överföringen. Tillåt motorn att köra tills den når arbetstemperatur. Stänga av motorn.

• Dra överföring oljestickan tillbaka ut och kontrollera vätskenivån på oljestickan med motorn. Oljestickan har varma och kalla markerar tryckt på den. Vätskenivån ska vara på eller nära det heta märket på oljestickan. Tillsätt vätskan, lite i taget, tills den är 1/8 tum under raden "Hot". Inte för mycket. Den överföringskapacitet är 2.6 kannor. Sätta tillbaka oljestickan på röret och stäng motorhuven. Stänga av motorn.