mynewspapers.net

Hur man byter termostaten i en 2000 Chrysler Sebring Cabriolet

Hur man byter termostaten i en 2000 Chrysler Sebring Cabriolet


Att upprätthålla motorns temperatur i din 2000 Chrysler Sebring Cabriolet skyddar bilens motor överhettning och skadar motor blocket. Termostaten hjälper till att kontrollera flödet av kylvätska till motorn att upprätthålla rätt driftstemperatur. Oförklarlig överhettning trots tillräcklig kylvätska i kylaren kan orsakas av en dålig termostat. Köpa en byte termostat från en auto delar återförsäljare eller din lokala återförsäljare för Chrysler.

Instruktioner

• Placera en stor avlopp pan under radiatorn avtappningspluggen på förarens sida av radiatorn. Öppna motorhuven och ta bort kylarlocket. Lossa avtappningspluggen radiatorn med en skiftnyckel.

• Töm kylvätskan tills det är under den övre kylarslangen. Nära avtappningspluggen med skiftnyckel.

• Följ den övre kylarslangen från kylaren till den motsatta änden. Ta bort de tre skruvarna på utsidan av termostat huset med en skiftnyckel.

• Ta bort den gamla termostaten. Ren eventuella återstående packning bitarna av termostat huset med en spackel. Sätt in den nya termostaten i bostäder med vent hål uppåt. Placera den nya packningen på monteringsytan och ersätter termostat huset.

• Säker bultarna på termostat bostäder. Dra åt bultarna med en skiftnyckel. Toppa den Sebring radiatorn med en 50-50 blandning av glykol och vatten. Ersätta kylarlocket.