mynewspapers.net

Hur man byter tändstift på en 2005 2,7 V6 Hyundai Sonata

Hur man byter tändstift på en 2005 2,7 V6 Hyundai Sonata


Tändstift en 2007 Hyundai Sonata 2.7L V6 motorn skapa gnistan integrerad inre förbränningsprocessen. Dessa pluggar kan försämras med tiden, och när de gör, din Hyundai kommer att förlora bränsleeffektivitet och så småningom bilen kommer att ha problem att köra. För att åtgärda problemet, måste du ta bort tändstiften och ersätta dem med nya. Denna process bör ta ungefär en timme eller så.

Instruktioner

• Pop huven. Unbolt plast motorkåpan från toppen av motorn med den 3/8-tums ratchet och socket. Koppla bort injektor kontakterna och de elektriska anslutningarna nära tändstift med händerna. Unbolt kylvätska svallvågbehållaren med 3/8-tums ratchet och uttag.

• Grip en av tändstiftet ledningarna vid basen med händerna. Dra den från motorn med händerna, lyfta upp medan du samtidigt vrider tändstift tråden. Unbolt tändstiftet från topplocket med 3/8-tums ratchet och uttag och sparkplug uttaget. Kasta gamla tändstiftet.

• Gap tändstiftet ersättare till.044 inches med verktyget sparkplug gapade. Installera tändstiftet i topplocket med hjälp av ratchet och tändstift socket. Tryck tändstift tråden på tändstiftet, lyssnar efter ett knäppande ljud som indikerar plug tråd har låst på tändstiftet.

• Upprepa steg 2 och 3, arbeta dig systematiskt från vänster till höger, ändra en enda kontakt i taget tills de ersätts alla. Om nödvändigt, märka tändstift med tejp och en markör att veta vilka som du har ersatt.