mynewspapers.net

Hur man byter startmotorn på en 2001 Chrysler Sebring

Hur man byter startmotorn på en 2001 Chrysler Sebring


En dålig starter kommer inte vända eller har för lite makt att faktiskt starta motorn. Byta startmotorn i en 2001 Chrysler Sebring är en enkel process--startmotorn kan vara nådd från ovan, till skillnad från i många bilar, inklusive äldre modeller i Sebring. En ersättare förrätt kan köpas eller beställas från de flesta bildelar butiker. Räkna med att spendera ungefär en halvtimme ersätter din startmotor.

Instruktioner

• Koppla ur den negativa (svarta) kabeln från batteriet, sedan röda.

• Ta bort luft renare församlingen. Det är den stora plast församlingen på höger sida av motorn tillkopplad till en stor slang. Den hålls på plats av flera bultar. Ta bort slangen genom klämma flikarna på slangklämman med en tång och glidande slangen.

• Koppla bort de elektriska kontakterna från startmotorn. Startmotorn kan identifieras genom de mycket stora elektriska rader som levererar energi och måste skruvas ta bort.

• Unbolt starter från motorblocket och dra ut det ur facket.

• Ersätta startmotorn, åtdragning skruvar till 21 till 25ft-lbs. ersätta de elektriska kontakterna och vridmoment dem till 36 till 52 i lbs. (3 till 4,25 ft-lbs.). Installera luft renare montering och återanslut batteriet.