mynewspapers.net

Hur man byter säkringar i stereoförstärkare

Hur man byter säkringar i stereoförstärkare


Säkringar är viktiga element som skyddar både hem och bil stereo förstärkare från skador. Säkringar är utformade för att blåsa om stereo förstärkaren får för mycket spänning, till följd av en kort i systemet eller en överspänning uppgång av bilens elsystem. Om din stereo har sluta arbeta, kontrollera strömförsörjningen för din hemmastereo genom att koppla ur din hem Stereoförstärkare och ansluta en annan elektrisk apparat till utlopp. Om det fungerar, har du förmodligen blåst en säkring. Testa din bil stereo förstärkare med en voltmeter eller test leda för att kontrollera strömkabeln leder till bil stereo förstärkaren. Om den har 12-volts ström, kanske du behöver en ny säkring. Om säkringen på din stereo förstärkare har blåst ut, vara tacksamma att det har offrat sig själv för att skydda din förstärkare.

Instruktioner

• Koppla ur förstärkaren från strömkällan genom att koppla bort det när det gäller hem stereoförstärkare eller nätkabeln i slutet batteri när det gäller en bil stereo förstärkare.

• Ta ut skadade säkringen. Bil stereo förstärkare använder "blade" stil säkringar som infogas i chassit på förstärkaren i ena änden av enheten--oftast i slutet där strömkabeln går in i förstärkaren. Dra ut bladet säkringen av en bil stereo förstärkare med fingrarna. Hålla fast vid den plast-delen som sticker ut från chassit och dra mot dig. Om det är svårt att ta bort, använda ett par nål-nosed tång för att dra ut den, upprepa processen att greppa den plast delen som sticker ut från chassit och dra det mot dig. Några ampere använder mer än en fuse--dra dem alla ut genom att upprepa denna process för varje enskild säkring. Hem stereo förstärkare använda brukar en "glas" säkring i den bakre delen av chassit. Vrida locket håller den i och ta bort den--säkringen vilja popmusik ute. Du behöver inte dra ut den med alla speciella verktyg.

• Undersök säkringen. Först vara säker på att det är blåst. Håller säkringen upp till ljuset och undersöka metal band eller tråd inuti höljet plast eller glas. Om den tråd eller band är trasigt, är säkringen blåst.

• Undersök säkringen för kreditvärderingen strömstyrka. Detta kommer att vara på slutet av säkringen och kommer att vara ett tal, vanligtvis i multiplar av 10--som 20 eller 30. Detta är storleken på säkring du att ersätta blåst säkringen.

• Sätt in din nya fuse i chassit på förstärkaren. Driva säkringen så det sitter ordentligt i uttaget säkring för bil stereoförstärkare. För hem stereoförstärkare, in säkringen i hålet och ersätta den gemensamma jordbrukspolitiken genom att vrida det till höger.

• Återanslut din förstärkare strömförsörjning och testa drift. Om säkringen blåser igen, kontakta en ljud expert eller reparation person om möjliga orsaken.