mynewspapers.net

Hur man byter olja i en Ford V10

Hur man byter olja i en Ford V10


Ford V10 motorer är kraftfull och industriella enheter. Med 6,8 liter bränsleinsprutning har denna 10 cylindermotor gott om vridmoment och effekt dra tunga jobb. Som med alla motorer, kräver V10 rutinunderhåll att fortsätta utföra på optimal nivå. Den viktigaste rutinunderhåll är oljebyte. Ändra din olja ofta ser till de inre delarna av din motor förbli smorda och ren. Byta olja i en Ford V10 tar ca 20 minuter.

Instruktioner

• Ta bort olje locket och placera oljan droppande pan under oljetråget av motorn. En hylsnyckel, lossa olja kontakten ligger på baksidan av pannan och ta bort. Ställ åt sidan. Se till att oljan är dränering i droppande pannan.

• Lossa oljefilter ligger på förarens sida av motorblocket ligger mot botten, nära fronten. Du kan behöva använda en filter skiftnyckel för att lossa filtret.

• Kontrollera avtappningspluggen. Om kontakten ser skadade eller slitna eller om gummibussningar ser skadade eller slitna, ersätta med en ny plugg eller genomföring tillgänglig på någon Biltema. Annars, installera om kontakten till finger tight.

• Ta bort oljefilter fånga några droppar olja i droppande pannan. Torka lite färsk olja på gummitätningen på nytt oljefilter och installera till hands tight. När tight, vända en mer kvart-sväng för hand som korrekt sittplats för filtret. Dra åt olja kontakten till 15 till 20 fot pund vridmoment med en momentnyckel. Om det inte finns en momentnyckel dra åt med en hylsnyckel till företaget och sedan en kvart-sväng till.

• Fyll motorn med sju kannor 5w20 olja, med tratten för att undvika spill. En gång fullständig, ersätta den gemensamma jordbrukspolitiken och starta bilen. Titta på olje pluggen och oljefilter efter fordonet har körde om två hela minuter. Inspektion av två platser för tecken på läckor.