mynewspapers.net

Hur man byter kamrem på en Ford Ranger 1992

Hur man byter kamrem på en Ford Ranger 1992


Medan Ford inte har rekommenderat en viss tid att byta kamrem i en 1992 Ford Ranger, föreslås tidigare tjänst användning och historia ändra remmen var 60.000 miles. Kuggremmar sträcka till slut för mycket för spännaren att hålla spänningen på dem. När detta händer, Ranger körs inte och kunde lämna dig strandsatta. Byta kamrem är del av det förebyggande underhållet som behöver göras på Ranger. Om bältet sträcka eller bryta, eftersom de 2.0L och 2.3L motorer som används i 1993 är rullning motorer, ventiler kommer troligen inte slå kolvarna och inga allvarliga motorskador inträffar.

Instruktioner

• Koppla bort marken batterikabeln och Lägg den åt sidan, se till att det inte berör metal. Flytta enheten remspännaren från bältet med en skiftnyckel eller uttag. Lyft bältet av blocken. Ta bort kylaren kylning fläkt och vatten pump remskivan med lämpligt uttag.

• Vrid vevaxeln tills tidpunkten varumärket på vevaxeln i linje med varumärket på blocket i läget 1 klockan. Pekaren ska radas upp med 0 märket på skalan. Kolla timing märket på kamaxeln genom hålet i sprocket. Om varumärket på kamaxeln inte rada upp, vända en mer Vrid vevaxeln, sedan båda markerar radas upp.

• Ta bort distributör locket med en skruvmejsel. Kontrollera att rotorn pekar på nummer 1 cylindern (cylindern närmast kamremmen).

• Ta bort vevaxeln remskiva bulten med ett uttag, dra sedan remskivan från. Ta bort den kuggremmen täcka och timing belt guide med lämpligt uttag. Kontrollera att tidpunkten varumärken vid intermittent axeln är uppradade i läget klockan 12.

• Lossa spännaren bultarna och frigöra spänningar på bältet med en bända bar för att driva spännaren från bältet. Dra åt spännaren bultarna tillräckligt att hålla spännaren på plats. Lyft kamremmen av kedjehjul.

• Kontrollera den nya remmen så att den matchar den gamla remmen. 2.0L och 2.3L Ford Ranger motorer använder en square-tandad eller runda-tandat kuter, beroende på vilken fabrik lastbilen kom från. Kontrollera att alla tre timing märken är fortfarande uppradade och att rotorn fortfarande pekar på nummer 1 cylindern.

• Installera kamrem, start på vevaxeln remskiva. Arbeta i en moturs riktning över alla kedjehjul och bakom spännaren. Hålla bältet tight mellan vevaxel drevet, intermittent remskivan och kamaxel drevet på icke-kilbalken sidan av motorn.

• Lossa spännaren bulten så att spännaren sätter press på kamremmen. Vrid runt vevaxeln medurs två gånger tills tidpunkten markerar raden igen. Om timing märken inte rada upp, ta bort bältet och upprepa installationen förlopp.

• Dra åt bulten spännaren till 35 foot-pounds vridmoment. Installera resten av delarna i omvänd ordning för avlägsnande. Vridmoment vevaxelns remskiva bulten till 123 foot-pounds av vridmoment.