mynewspapers.net

Hur man byter kamrem på en 1997 Dodge Neon

Hur man byter kamrem på en 1997 Dodge Neon


Byta kamrem på en 1997 Dodge Neon tar ungefär två timmar. Tillverkaren rekommenderar att du ändrar bältet var 105 000 miles. Neon-talet motor är en störning motor, vilket innebär att om bältet sträcker sig eller raster, ventiler och kolvar kommer att försöka upptar samma område på samma gång, orsakar allvarliga motorskador. Det finns inga speciella verktyg behövs för att ersätta kamrem.

Instruktioner

• Ta bort negativa batterikabeln och flytta den ur vägen, att se till att det inte berör metall när du lägger det åt sidan. Jack upp fordonet med hjälp av golvet uttaget. Stödja Neon med pallbockar. Ta bort den rätt inre stänkskydd och rätt motormonteringen och montera fästet med hjälp av lämplig storlek uttagen. Lossa remspännaren enheten och ta bort de tillbehör Drivremmar.

• Ta bort vevaxeln remskiva bulten och vevaxeln remskiva. Ta bort den kuggremmen täcka. Vrid vevaxeln tills timing märken på kamaxeln och vevaxeln radas upp. Om märkena inte rada upp första gången, vrid motorn över en längre tid.

• Ta bort bultarna på automatisk tidsinställning remspännaren. Ta bort kamremmen. Kolla tidsplanen remspännaren att se till att den inte har några läckor och det är inte annars skadas (t.ex., trasiga eller spruckna). I så fall ersätta spännaren.

• Komprimerar spännaren med en vice, tills stötstänger hålet är uppradade med hålet i kroppen av spännaren. Infoga en insexnyckel i hålen att hålla kolven i spännaren.

• Kontrollera tidpunkten markerar för att se att de fortfarande är uppradade. Noggrant Vrid vevaxeln tillbaka tills timing mark på vevaxeln är halv tand innan timing märket på blocket. Börjar på vevaxeln remskiva, arbeta kamrem runt kedjehjul i en moturs.

• Vrid vevaxeln tills tidpunkten varumärket på vevaxeln remskiva och märket på blocket linje upp igen. Denna procedur tar slappa ur bältet. Installera automatisk kedjespännare, men dra inte åt skruvarna. Använda momentnyckel, sätta 20 fot pounds av vridmoment på spännaren trissan och håll momentnyckel, att hålla vridmomentet på trissan. Driva spännaren mot spännaren remskiva fästet (en uppåtgående push), sedan vridmoment spännaren bultarna till 23 fot pund vridmoment. Ta bort insexnyckel från spännaren. Om insexnyckel kan tas bort och in igen, är spänningen korrekt. Om inte, ta bort spännaren, komprimera det igen, sätta insexnyckel tillbaka in i hål, sedan installera om.

• Vrid vevaxeln två gånger, så kolla den timing märken. Märkena bör anpassas. Om inte, ta bort bältet och spännaren och installera om från steg 4. Installera resten av delarna i omvänd ordning för avlägsnande, sedan dra åt vevaxelns remskiva bulten till 105 fot pounds av vridmoment.