mynewspapers.net

Hur man byter inlopp slangar i diskmaskiner

Hur man byter inlopp slangar i diskmaskiner


Inloppsslang på diskmaskinen ger vatten till maskinen för tvättcykeln. En koppling på en sida av slangen ansluts till vattenförsörjning ventilen, medan kopplingen i andra änden av slangen ansluts till inloppet på diskmaskinen. Ersätta en inloppsslang i diskmaskin bör göras när de gamla inloppsslang läcker eller skadade på annat sätt. Dessa typer av reparationer är ganska lätt och du kommer att spara dig själv några tior genom att ersätta inloppsslang i diskmaskin själv.

Instruktioner

• Stäng av diskmaskinen elnätet. Leta efter effektbrytaren i ditt hem elektriska panelen och förvandla det till "off" läge.

• Följ inloppsslang från diskmaskinen tillbaka till där den ansluter till vattenförsörjning ventilen. I en typisk set-up, kommer att detta vara under diskbänken. Vrid vredet på slutet av vattenförsörjning ventilen medurs att stänga av vattnet.

• Lossa kopplingen ansluter inloppsslang till vattenförsörjning ventilen. Om det behövs, använda ett par tång för att börja vrida anslutningen tills du kan stänga det för hand. Placera en hink i närheten till slutet av slangen in i och ger det kvarvarande vattnet rinna in i skopan.

• Ta bort panelen tå och sparka panel från framsidan av diskmaskinen. Först ta bort panelen tå, ligger golvet. Dessa är vanligtvis hålls på plats med två skruvar på båda sidor av fronten. Panelen kick precis under kylskåpsdörren, hålls på plats med skruvar på sidan. Det kan också finnas skruvar i toppen av panelen, som måste tas bort medan diskmaskin dörren i öppet läge.

• Skruva loss inloppsslang koppling från armbågsleden ligger bakom kickpanel. Dra in slangen ur diskmaskinen. Det kan vara mer praktiskt att dra slangen från skåpet.

• Anslut ena änden av den nya utbud slangen genom hålet i diskmaskin skåp vägg och mata den under diskmaskinen tills du kommer till kopplingen. Undvika att slå sladdar som du mata slangen. Wrap trådarna på armbågsleden med rörmokare tejp. Fäst ena änden av de nya inloppsslang på leden. Säkra med skiftnyckel.

• Kör inloppsslangen till ventilen vattenförsörjning. Wrap trådarna på vattenförsörjning ventilen med rörmokare tejp. Anslut kopplingen på inloppsslangen.

• Återställa vattenförsörjningen genom att vrida leverans vredet moturs. Slå på strömmen tillbaka för diskmaskinen. Kör en kort test belastning. Kolla inloppsslang för läckor och dra åt alla kopplingar om det behövs. sätt ihop kickpanel.