mynewspapers.net

Hur man byter hjul på skjutdörrar i glas uteplats

Hur man byter hjul på skjutdörrar i glas uteplats


Skjutdörrar i glas uteplats använda två uppsättningar hjul säkrade i basen av dörren och löper genom ett spår på basen av dörrkarmen. Om hjulen är skadade, dörren kan inte längre röra sig smidigt, ofta hoppar banan eller fastnar. Ersätter hjulen kan lösa problemet, men du måste ta bort luckan från ramen. Processen är enkel, men på grund av storleken på dörren, du behöver en hjälpare att garantera säkerheten.

Instruktioner

• Sök efter små roller hjulet justerskruv nära rullen på sidan eller botten av dörren i ramen. Använd en Phillips-skruvmejsel för att vända justering skruven moturs för att ta upp rullarna högre i uteplats glas ramen. Ökad roller höjden gör det lättare att dra skjutbara glas uteplats dörren från ramen för hjulet ersättning. Ta upp båda rulle rullar in genom dörren så långt uppåt som möjligt.

• Centrera dörren inom uteplats dörrkarmen. Med en hjälpare stöd, lyft luckan i ramen tills de upphöjda hjul längst ned i dörren avmarkerar det nedre spåret. Dra längst ned i dörren mot dig i en vinkel, något lägre upp på dörren. Titta på toppen av glasdörr som det rensar spåret överst på ramen. Ta bort luckan helt när toppen rensar och sänka den till en plan yta där du kan komma åt hjulen längst ned i dörren fritt.

• Ta bort fästskruv håller varje uppsättning hjul på plats, med hjälp av en Phillips-skruvmejsel. Du ska leta upp skruvarna antingen vid sidan av ramen eller längs botten. Plats en flathead skruvmejsel mellan enheten hjul och ram och bända enheten från hjulet väl i ramen med skruvmejsel efter flyttande den säkra skruv. Ren smuts och skräp från hjulhusen med en nylonborste.

• Justera nya rullarna att sitta i sitt högsta läge, med hjälp av en Phillips-skruvmejsel och rullen hjul justering skruvar. Skjut in den nya hjulen i hjulhusen, placera dem i samma positioner som hjulen du tog bort. Säkra den nya hjulen på plats med monteringsskruvar.

• Set glas dörren tillbaka i ramen, med hjälp av din hjälpare, genom att skjuta upp på dörren i spåret överst på ramen med dörren vinklad inåt mot fötterna. Lyft uppåt med toppen för att flytta längst ned i dörren som innehåller hjulen över spåret i botten av ramen. Försiktigt släppa dörren på plats och använda Justerskruv för att ange hjulet höjd så att glas dörren glider utan ansträngning i spår att öppna och stänga.