mynewspapers.net

Hur man byter glans på laminatgolv

Hur man byter glans på laminatgolv


Laminatgolv kan ge en vacker lövträ titt exceptionell hållbarhet, vilket gör det ett val för många kök, vardagsrum och andra delar av hemmet. Nyinstallerade laminat ger ofta en naturlig glans som kan hjälpa till att lysa upp ditt rum. Dock med tiden glans kan bli mattas med smuts och golvet kan se livlöst och svag. En tråkig laminatgolv bör inte vaxade eller polerade. En grundlig rengöring kan återställa golvet sin naturliga glans.

Instruktioner

• Dammsug ditt laminatgolv med en vakuum som inte har en visp bar. Om du inte har sådana ett vakuum, använda en kvast att sopa smuts och damm från golvet och hämta det med en damm pan.

• Rengör laminat kanter eller blanksteg mellan laminat plankor med mjuk borste fastsättning av din dammsugare. Detta tar bort smuts och damm från svåråtkomliga områden, hjälper till att återställa glans.

• Torka ditt laminatgolv för att ta bort fläckar eller andra uppbyggnad. Krama din mop ut ordentligt så att det är knappt fuktig, inte våt. Mycket vatten ansökan kan skada laminatgolv.

• Torka hela golvet med en ren och torr handduk att ta bort alla extra vatten. Med smuts tas bort, kommer din laminatgolv lysa igen.

• Spot-ren tuff, klibbiga fläckar som färg eller olja med en ren trasa fuktad lätt i aceton. Gäller bara så mycket aceton som behövs för att lösa upp fläcken och torka bort. Torka med en ren fuktig trasa och sedan torka ordentligt.