mynewspapers.net

Hur man byter generatorn i en 2000 Cadillac DeVille

Hur man byter generatorn i en 2000 Cadillac DeVille


2000 Cadillac DeVille generatorn ger 138 ampere av makt att ladda batteriet. DeVille har många elektriska tillbehör, så den behöver en kraftfullare generator--för jämförelse skull, en äldre Chevrolet 350 motor använder en 65-amp generator--för att ge tillräckligt med juice för att hålla batteriet laddat. Batteriet bör alltid lägga ut 14 till 14,5 volt medan DeVille är igång; och det borde ha 13 till 13,5 volt när du inte kör. När generatorn levererar inte längre dessa effektnivåer, bör den ändras.

Instruktioner

• Koppla bort negativa batterikabeln och ställ den åt sidan, se till att det inte berör metal. Placera avlopp pannan under kylaren. Lossa avtappningspluggen och tillåta kylaren rinna. Om pannan är ren, kan du återanvända frostskyddsvätska.

• Lossa tillbehör drivremmen spänningen genom att placera ett uttag på framsidan av blocket och driva spännaren remskivan från bältet. Lyft bältet av blocken. Kolla bältet för torr röta och sprickor, och byt vid behov.

• Unbolt och ta bort generatorn övre monteringskonsolen, motorn splash sköld och radiator stöd access panel, med hjälp av lämpligt uttag. Unbolt och ta bort bakre generatorn fästet från motorn, med en socket.

• Ta bort generatorn montering bultar och trumman ligger på baksidan av generatorn, använda lämpliga uttaget. Ta bort de elektriska kontakterna. Om kontakterna är inneslutet i en kontakt, tryck flikarna på kontakten ut samtidigt som du drar ut kontakten. Om kontakterna är bultad till baksidan av generatorn, ta bort muttern och glida trådarna av. Se till att du kommer ihåg vilken tråd går där. Om det finns fler än två sladdar, är det en bra idé att markera trådarna.

• Ta bort främre generator-till-luftkonditionering fästet, sedan dra generatorn bort.

• Installera generatorn, då de främre generator-luft konditionering fäste och dra åt bultarna till 37 foot-pounds av vridmoment. Återanslut de elektriska kontakterna. Installera trumman på baksidan av generatorn. Skruva i generatorn montering bultar och dra åt dem till 37 foot-pounds av vridmoment.

• Installera övre-front bulten och dra den till 35 foot-pounds av vridmoment. Installera bakre fästet på motorn. Dra åt bultarna till 37 foot-pounds vridmoment bakre fästet. Installera om radiator support access panel och motorn splash skölden, med hjälp av lämpligt uttag. Rutten bältet runt blocken enligt bälte diagrammet radiator svepning eller motorhuven. Tryck spännaren mot motorn att få bältet på spännaren. Release spännaren sätta spänning på bältet. Återanslut batterikabeln. Dra åt avtappningspluggen radiator och fylla på kylaren.