mynewspapers.net

Hur man byter ett säkerhetsbälte spänne

Hur man byter ett säkerhetsbälte spänne


Bälte låsbeslaget i din bil är (eller borde vara) en av dina mest använda objekt. Över tiden, fjäderbelastade fångsten i spännet kommer att bli slitna och så småningom förlora förmågan att hålla säkerhetsbältet säkert. Om säkerhetsbältet inte låser in låsbeslaget eller om du kan dra det gratis utan att trycka på avtryckaren, då är det dags att byta ut låset. I de flesta fordon, spänne bultarna är lättåtkomliga och kan tas bort med grundläggande handverktyg.

Instruktioner

• Börja på bilbältet spänne och följ spänne bandet till dess monteringsplats; Använd en ficklampa vid behov. Flytta sätet eller ta bort sätet eller kuddar, om nödvändigt, för att få tillgång till monteringsplats.

• Använd en skruvmejsel eller trim verktyget ta bort någon dekorativ klädsel som täcker bälte låsbeslaget montering bult.

• Ta bort bälte låsbeslaget montering bult med en socket och skiftnyckel eller Torx skiftnyckel. Vrid skruven motsols tills den kan tas bort från monteringshål. Ta bort gamla bälte låsbeslaget från fordonet.

• Passar nya bälte låsbeslaget i befintliga öppnande och line montering hålet med den ursprungliga monteringshål i fordonet. Installera en ny bult av samma storlek och kvalitet som gamla bulten i montering hålet. Vrid skruven medurs med ett uttag och skiftnyckel eller Torx skiftnyckel tills det är tätt. Dra åt bulten till ordentlig foot-pounds med en momentnyckel.

• Testa bälte låsbeslaget för rätt operation.