mynewspapers.net

Hur man byter ett bränslefilter i en 2004 Dodge Ram 2500Cummins motorn en 2004 Dodge Ram 2500 är en problemfri motor som vanligen varar hundratals tusentals miles. För att uppnå pålitlig service, kräver tre saker: ren olja, ren luft och rent bränsle. De första två punkterna är enkla. Vanlig olja och filter förändringar och förändringar av enstaka luft filter är något som varje fordon ägare är bekant. Men ägarna kan förbise bränsle filterbyte, särskilt när filtret i fråga är en kanister. 2004 Cummins använder denna typ av filter, men det är mycket enklare att service än det verkar.

Instruktioner

• Leta upp filter kanistern. Det är en cylindrisk del låg på vänster sida av motorn från förarens perspektiv, tillbaka nära brandväggen.

• Torka locket på behållaren med trasa, särskilt där den gemensamma jordbrukspolitiken möter kroppen av behållaren. Placera uttaget på ratchet handtaget och passa in den över den hex del i centrum av den gemensamma jordbrukspolitiken.

• Vrid locket moturs, först med skiftnyckeln och sedan efter hand som det löser, tills den är helt icke gängade. Lyft sedan långsamt, så att bränslet rinna ur filterelementet. Använd riktlinjerna för regionalstöd för att fånga några droppar när du drar den gemensamma jordbrukspolitiken och filter gratis.

• Dra filterelementet av den gemensamma jordbrukspolitiken och kasta. Också dra gul packningen av trådarna i den gemensamma jordbrukspolitiken, och kasta.

• Placera den nya packning, ingår med filtret över trådarna i den gemensamma jordbrukspolitiken. Sedan fast det nya filtret elementet i plats i den gemensamma jordbrukspolitiken.

• Blöt nya packningen med en liten mängd ren dieselbränsle från kroppen av behållaren. Skruva på korken på behållaren, försiktigt så att inte cross-tråd det. Dra åt hand tight och sedan använda skiftnyckeln till vända den ett kvarts varv längre.

• Vrid på nyckeln, vänta 30 sekunder, sedan starta motorn.