mynewspapers.net

Hur man byter en vevhus vent slang i en 2002 Ford Focus

Hur man byter en vevhus vent slang i en 2002 Ford Focus


Den Ford focus introducerades 1998 och blev snart en bästsäljare, från dess inledning alla motor varianter fram till 2005 arbetade på en positiv (PCV) vevhusventilationssystem, detta var ett sätt att minska skadliga utsläpp i miljön. Alla gaser inte bränd i motorn skulle dras genom en ventil och slang, sedan tillbaka till inlopp samlingsröret och åter brända med bränsle- och blanda. En av de viktigaste komponenterna i detta system är vevaxeln vent slangen; lägligt utbyte om skadad kommer spara en massa pengar i garage kostar.

Instruktioner

• Parkera fordonet på ett säkert ställe att arbeta, handbromsen fullt ut, öppna motorhuven och låt motorn svalna helt, kommer du att arbeta nära grenröret och har en risk för att bli brända. Förfarandet skulle vara enklare om du har tillgång till en ramp eller grop.

• Lokalisera PCV-ventilen; Detta finns under avgasgrenrör bifogas oljekylaren. Dra försiktigt PCV-ventilen ur oljan kallare med slangen fortfarande sitter.

• Ta bort PCV-ventilen från slangen. Kontrollera att ventilen är i brukbart skick. Om inte, eller om fordonet har gjort mer än 50.000 miles, bör denna ventil ändras. Dra den kortare slangen av metall paus röret precis under termostat huset.

• Spåra längden på slangen längs mot inlopp samlingsröret, ta bort alla slangklämmor som krävs. Längst ned i inlopp samlingsröret dra slangen av tapp och dra slangen klar, se till att du anteckna sökvägen slangen tar.

• Installera den nya ventrör-Volvoblå längs samma rutt den gamla kom från, tryck i slangen slutet på inlopp grenrör tapp och åter ansluta alla slangklämmor. I andra änden av slangen, återansluta PCV-ventilen och tight passform. Infoga PCV ventil tillbaka in i oljekylare och säkerställa gummibussningar i den olje-kylare där ventilerna passar in är i gott skick. Om skadad, Byt ut det före re passande PCV-ventilen.