mynewspapers.net

Hur man byter en termostat i en 1996 2.3L Ford Ranger

Hur man byter en termostat i en 1996 2.3L Ford Ranger


Motorns kylvätska termostater är utformade för att öppna och stäng utifrån temperaturen på motorn. När stängt förhindrar de motorns kylvätska kommer in motorn för att kyla ner. Detta underverk när du behöver motorn för att värma upp, men är kontraproduktivt om den inte öppnas när motorn når rätt temperatur. Om termostaten börjar klibba på du 1996 2.3L utrustad Ford Ranger, du kan plocka upp en byte termostat för mindre än £13 och installera det själv på under en timme.

Instruktioner

• Ta upp motorhuven och placera fångst pannan på marken, under den övre kylarslangen.

• Använd uttaget anges för att lossa slangen klämma på den övre kylarslangen där man fäster vid termostaten bostäder ovanpå motorn. Dra slangen bort termostaten bostäder för hand och sikta slutet ner mot fångst pannan, så någon kylvätska inuti kan dräneras i pannan.

• Använd uttaget som att ta bort två bultarna håller termostat huset till motorn. När bultarna är ute, ta bort termostaten bostäder för hand.

• Observera placering och orientering av termostaten och sedan dra ut det ur berget för hand.

• Torka ner försegla ytbehandlar på termostat huset och fästet där man fäster vid motorn.

• Sätt o-ring packningen runt flänsen på byte termostat om det inte var redan på det när du köper termostaten. Några ersättare termostater levereras med o-ringen redan på Termostaterna, andra har o-ringen lös termostaten förpackningen. Aldrig återanvända gammal en från gamla termostaten.

• Sätta ersättning termostaten i termostaten montera och vrid det ¼-varv medsols som sittplats, och se till att orientera det på samma sätt som det gamla. Lägga ett tunt lager av svart RTV på försegla ytan av termostat bostäder. Placera termostaten huset tillbaka i position och installera om termostaten bostäder bultar med socket set.

• Toppa kylvätskan, om du förlorat något under steg två, med en lika blandning av kylvätska och destillerat vatten.