mynewspapers.net

Hur man byter en serpentin bälte på ett 2000 Honda

Hur man byter en serpentin bälte på ett 2000 Honda


2000 Honda passet har en enda serpentin bälte som driver varje tillbehör samtidigt. Serpentin bältet dirigeras runt tillbehör blocken i en process som gör alla tillbehör att fungera från samma bälte på samma gång. Upphöjda åsar på insidan av serpentin bältet resa i spåren på varje tillbehör remskiva. Detta gör det lättare för bälte att vända tillbehör blocken. Ändra remmen omedelbart om det finns skador på bältet.

Instruktioner

• Ta upp huven på 2000 Honda pass och säkra den med låsning rod tillbehöret.

• Lokalisera serpentin bälte routing diagrammet som är stämplad till toppen av plastfläkten omslaget. Diagrammet har routning instruktionerna för det nya serpentin bältet.

• Leta upp bältet tensioning apparat för serpentin bältet. Denna enhet på 2000 Honda pass är placerat under generatorn. Använd roller remskivan som är kopplad till spännaren enheten att vända spännaren.

• Vrid spännaren från bult huvudet mitt i rullen remskiva counterlockwise med breaker bar och eluttag. Ta bort bältet ut från runt rullen remskivan. Släpp spännaren och låt det dra tills det tar stopp. Ta bort brytare bar och uttag.

• Ta bort bältet från alla tillbehör blocken och dra bältet ur motorrummet. Placera bältet på marken och matcha den med den nya remmen att se till att den nya remmen är rätt längd.

• Rutt den nya remmen runt varje remskiva genom att hänvisa till serpentin bälte routing diagrammet från routning instruktionerna. Lämna den rulle trissan för sista.

• Slå spännaren enheten från rullen blocket igen och skjut bältet runt rullen remskivan. Släpp spännaren och ta bort brytare bar och uttag. Bältet kommer att dra åt som spännaren dras in. Se till att den nya remmen centreras under roller remskivan.

• Inspektera bältet och se till att det är helt inne i varje remskiva. Sedan vev 2000 Honda passet och tillåter motorn att köra i ca tio sekunder. Stänga av motorn och kontrollera bältet. Stäng motorhuven.