mynewspapers.net

Hur man byter en serpentin bälte på en Mercedes S430

Hur man byter en serpentin bälte på en Mercedes S430


Mercedes Benz S-klass debuterade 1954 med uppgraderingar, uppdateringar och förbättringar kommer regelbundet. År 2000 byggdes S430 som en förbättring till S420 med en valfri V8 för extra kraft. Motorn omfattar en rad remskivor som driver sådana delar som generatorn och vattenpumpen. Dessa block bygger makt serpentin bälte systemet, som är en enda gummi bälte som ansluter dem alla tillsammans.

Instruktioner

• Kontrollera om det finns ett routing diagram för bälte under motorhuven på bilen. Om det inte finns någon, rita en. Det här diagrammet är att vägleda dig när du installerar den nya remmen.

• Placera din hylsnyckel på bulten efter spännaren remskivan. Spännaren remskivan är övre mitt i motorrummet och har en hex-bult huvudet sticker ut från dess centrum. Applicera nedåtgående tryck att rotera remskivan och lindra spänningar på bältet.

• Ta bort bältet från blocken. Det blir sex av dem.

• Installera den nya remmen på vägen som visas i diagrammet, spara spännaren remskivan till sist. Sätta press på remskiva bulten att rotera remskivan igen och glida bältet över den. Släpp remskivan och det blir spänningen på bältet. Spänningen i bältet anges automatiskt genom att släppa den spännare trissan.