mynewspapers.net

Hur man byter en serpentin bälte på en 2001 Ford Taurus

Hur man byter en serpentin bälte på en 2001 Ford Taurus


Om bältet på din Ford Taurus halkar eller väsnas, är det dags att ersätta den. Serpentin bältet ansvarar för att vrida generatorn, vattenpump och andra tillbehör på motorn. Om bältet inte, motorn överhettas och generatorn kommer inte riktigt ladda batteriet. Tändsystemet på bilen har inget val men för att rita el behövs från batteriet tills batteriet dör och sedan bilen kommer inte att köra, vilket gör att du sitter på sidan av vägen.

Instruktioner

• Ta bort negativa batterikabeln från batteriet med ett uttag och ratchet. Ta bort kabeln från batteriet och ställ det åt sidan.

• Leta upp serpentine remspännaren på framsidan av motorn. Spännaren ser ut som en remskiva på en fjäderbelastad arm och ligger vanligtvis mellan flera tillbehör.

• Placera en 15mm uttag på en ratchet och vrid muttern på framsidan av den spännare trissan medurs, släppa spänningen för bälte.

• Ta bort bältet från blocken och kasta den. Placera ett nytt bälte på blocken och rotera spännaren moturs för att tillämpa spänning på den nya remmen. När du placerar den nya remmen på blocken, var noga med att följa samma väg över blocken liksom den gamla remmen.

• Installera om negativa batterikabeln på bilbatteriet post och dra åt behålla bult med en skiftnyckel. Starta motorn och visuellt kontrollera att bältet körs korrekt över blocken och tillbehör fungerar korrekt.