mynewspapers.net

Hur man byter en serpentin bälte på en 1996 Pontiac Bonneville

Hur man byter en serpentin bälte på en 1996 Pontiac Bonneville


Annars känd som ett tillbehör drivrem, serpentin bältet är en kontinuerlig bälte som går genom den din Pontiac Bonneville motorn. Det driver bilens tillbehör såsom luftkonditioneringen, servopumpen och generatorn. Det totala antalet komponenter som körs på bältet i din 1996 Pontiac beror på modellen för Bonneville du har, men utbytet av serpentin bältet är densamma på alla modeller.

Instruktioner

• Park din Bonneville på en plan, öppna området som en uppfart eller garage och parkeringsbromsen. Låt motorn svalna helt innan du försöker något arbete på serpentin bältet. Öppna och säkra motorhuven. Använda tång att koppla ur negativa kontakten ledningen från batteriet och Ställ in den på sidan för återfastsättning av senare.

• Hitta serpentin bälte routing diagrammet för din Bonneville på huven på fordonet eller på radiator bindlarna, beroende på fordonets modell. Se diagram diagram för den exakta platsen för spännaren remskivan som behöver frisläppas för det serpentin bältet som ska tas bort. Ta bort remskyddet, om tillämpligt, med Hylsnyckelsats och ratchet genom att lossa bultarna håller det på plats. Kontrollera sökvägen till serpentin bältet genom motorn och bestämma om du vill ta bort alla extra delar för arbetsrum, som kylvätska reservoar, med ratchet med uttagen.

• Fäst ett uttag till slutet av bulten på spännaren trissan. Bifoga breaker bar ratchet och vända den spänning trissan från motorn tills du har tillräckligt slack ta bort serpentin bältet. Ta bort bältet. Långsamt släppa spännaren på dess ursprungliga plats och ta bort bältet från andra blocken i systemet.

• Vända processen att installera en ny serpentin bälte. Rutten bältet genom remskivan systemet, med hjälp av diagrammet som referens, lämnar den spänning trissan till sist. Lossa spännaren genom att använda hävstång i samma riktning som i steg 3 och skjut den nya remmen över spänning trissa. Trycket på trissan och låt den gå tillbaka till den "Stängt" position, skärpning serpentin bältet.

• Återanslut eventuella fan vakter eller andra delar som du kan har flyttat och Anslut bilbatteriet. Stäng motorhuven av din Bonneville och starta motorn. Lyssna efter ljud, till exempel skrikande eller floppa, och om det låter bra, låter Bonneville att köra i minst 5 minuter så att spännaren tid att anpassa sig till den nya remmen. Justera bältet, om det behövs.