mynewspapers.net

Hur man byter en serpentin bälte i en 2001 Toyota Highlander V6

Hur man byter en serpentin bälte i en 2001 Toyota Highlander V6


Serpentin bältet i en 2001 Toyota Highlander går olika komponenter inom motorn samt själva motorn. Bälte vägar genom vattenpumpen, generatorn, servopumpen och luftkonditioneringen kompressorn tillsammans med vevaxeln för motorn. Bältet vägar också runt bälte spännare remskiva, som håller hela systemet tight. Borttagning är nödvändigt när bältet bär över tiden eller om det bryter. Du kan följa bälte configuration sjökortet på undersidan av huven för att hjälpa dig att ersätta bältet när det behövs.

Instruktioner

• Höja huven på Toyota Highlander. Leta upp konfigurationen diagrammet för serpentin bältessystem på undersidan av huven eller i närheten av radiatorn. Se detta diagram för den exakta platsen för automatisk bälte spännare remskiva och routning av bältet genom de olika delarna i motorn.

• Slot 3/4-tums uttaget på slutet av din brytare bar. Glida uttaget på slutet av bulten som sticker ut från remspännaren precis ovanför huvudsakliga vevaxeln remskiva. Tillämpa medurs kraft, dra det breaker bar mot dig och mot framsidan av fordonet i flera sekunder tills spännaren kompresser fullt ut. Hålla trycket på baren och skjut bältet off blocket med den flathead skruvmejsel. Långsamt släppa trycket på baren tills spännaren har återvänt till sin ursprungliga position. Ta bort bältet från andra blocken i motorn.

• Rutt det nya serpentin bältet över blocken. Se till att spåren i bältet matchar spåren på blocken. Börja med Routning bältet runt generatorn remskiva och arbeta dig runt den servostyrning trissan, vatten pump remskiva, sedan de återstående remskivor i motorn. Se konfiguration diagram diagram för korrekt. Lämna den spännare trissan för sista.

• Komprimerar spännaren remskiva och använda den flathead skruvmejsel för att utnyttja det serpentin bältet över spännaren. Långsamt trycket på trissan och kontrollera att bältet är korrekt konfigurerat enligt tabellen. Se till att bältet är centrerad på varje trissan. Ta bort brytare bar. Stäng motorhuven. Starta motorn. Lyssna på alla ljud som skrikande eller flaxa som kan tyda på bältet inte har installerats ordentligt. Justera bältet, om det behövs.