mynewspapers.net

Hur man byter en serpentin bälte i en 1990 Honda AccordAntalet komponenter drivs av serpentin bältet i din 1990 Honda Accord beror på vilken modell av din Accord. Typiskt, luftkonditionering pump, vattenpump, Servostyrning pump och generator drivs av serpentin bälte eftersom den ansluts till vevaxeln av motorn. Serpentin bältet i bilen bör ersättas när det börjar att sträcka eller striden, och det måste bytas omedelbart om det bryter. Förfarandet för avlägsnande av bältet är densamma i alla Accord modeller.

Instruktioner

• Öppna motorhuven av din Honda Accord. Lokalisera bälte konfiguration diagram och diagram, som är antingen på huven på fordonet eller på omslaget till kylfläkten slöja. Använd denna tabell för att bestämma vilka komponenter av motorn drivs av serpentin bältet, som de skiljer sig något utifrån modellen av avtalet. Se detta diagram för lokalisering av remspännaren och skadereglerare.

• Lossa någon av de obligatoriska skadereglerare med Hylsnyckelsats eller skruvmejsel. (Olika Accord modeller kräver olika verktyg. Se diagrammet för detaljerna.) Leta upp bulten på utsidan av den spännare trissan och passar uttaget lämplig storlek över i slutet av den. Bifoga breaker bar ratchet till uttaget och tillämpa hävstång i den riktning som anges i diagrammet att lossa spännaren. Applicera tryck i flera sekunder att helt lösgöra spännaren. Användning av flathead skruvmejsel att glida bältet off spännaren remskivan. Långsamt ut spännaren till dess vilande position. Ta bort bältet från den resterande remskivor för hand.

• Vidarebefordra det nya serpentin bältet via Remskivor av motorn. Börja med vevaxeln remskiva och arbeta dig igenom genom att använda bälte configuration sjökortet som en referens för korrekt dirigering av bältet. Se till att platser på linjen bälte upp slots på blocken. Lämna den bälte spännare trissan för sista. Sätt små bitar maskeringstejp på varje remskiva att hålla bältet på plats över varje komponent när du arbetar dig igenom att spännaren. Tillämpa hävstång för att spännaren och manövrera bältet över den med den flathead skruvmejsel. Släpp trycket på spännaren trissan långsamt.

• Dra åt någon krävs skadereglerare. Ta bort maskeringstejp. Starta motorn. Kör fordonet i flera minuter så att den automatiska bältessträckare som sittplats bältet ordentligt. Stänga av motorn. Kontrollera bältet placeras på varje trissan ordentligt.