mynewspapers.net

Hur man byter en ruttnade trä fönsterbrädanTrä är ett otroligt mångsidigt byggnadsmaterial. Installerade rätt och underhållna, trä fönster stommen kan pågå under ett sekel eller mer i gott skick. Woods två värsta fiender är sol och fukt. Av dessa två är större hotet fukt, som orsakar röta. Ruttnade trä fönsterbrädan blivit mjuk och svampig, inte längre kan hålla vikt och praktiskt taget värdelösa.

Instruktioner

• Lyft nedre skärp i fönstret till dess full höjd och spänna det på plats med en bit av virke, om det behövs, att hålla det uppe. Höja fönstret storm till sitt högsta läge och ta bort skärmen från fönstret för att förhindra skador i rivning processen.

• Slå botten av ruttnade fönsterbrädan, som är den horisontella plattan längst ner i fönstret som sticker ut i rummet, på dess nedre sidan med en hammare, knackar det. Fortsätta slående ruttnade tröskeln förrän det skiftar uppåt nog för att tillåta en bända bar.

• Bända ruttnade fönsterbrädan resten av vägen ut ur ramen, börjar med en sida. Fortsätta nyfikna längs bredden på fönstret tills hela tröskeln är lös. Lyft det ut genom fönstret.

• Kontrollera sub fönsterbräda och RAM under tröskeln för tecken på röta. Riva ut och ersätta 2-gånger-4 sub tröskeln om det verkar soft. Testa detta genom att trycka på peka av en skruvmejsel i trä. Om det sjunker i mer än 1/16 tum djup, bända upp den gamla 2-gånger-4 ut med bända bar. Skär en annan 2-gånger-4 till samma längd och installera den i samma position, körning 16 d spik genom det, i ändarna av kort jack dubbar i vardera änden av lappa.

• Placera ruttnade tröskeln på en bit av 1 tum tjock furu virke och spåra konturerna på tallen. Klipp ut konturerna med en sticksåg, bor så nära linjen som du kan. Slipa kanterna och båda sidorna av den nya sill du klippa ur tallen med 150 slippapper.

• Applicera ett lager bets om fönstret är målat, eller primer, om fönstret är målat. Använd en pensel och sprida finish så jämnt som möjligt. Torka av överflödigt bets bort med en mjuk, ludd fri trasa. Gälla både ytor och alla kanter att försegla tröskeln finish. Tillåta finish torka i minst två timmar innan du fortsätter.

• Måla en målad sill med minst två lager semigloss, interiör latex. Applicera två strykningar av tydlig finish i ditt val av sheens över fläcken. Enligt instruktionerna etikett när det gäller tillämpning och torktid mellan rockar för bästa resultat. I allmänhet använda en bra borste, arbetar i långa, raka linjer, att hålla finish så smidigt som möjligt. Låt varje sida att torka innan välter eller tillämpa ett andra skikt. Tillåta finish att bota helt innan du fortsätter.

• Dra några gamla spikar eller skruvar från sängen på fönsterkarmen där tröskeln kommer att sitta. Sopa ut eventuellt skräp. Placera tröskeln in i fönstret och klicka på plats med en gummiklubba. Använd en trä rasp att raka ner någon kant som är för trång för en perfekt passform. Köra minst fyra 2 tum finish naglar genom tröskeln i ramen nedan för att säkra den.