mynewspapers.net

Hur man byter en Pontiac Montana hastighetssensor

Hur man byter en Pontiac Montana hastighetssensor


Hastighetssensor på din Pontiac Montana van sänder elektriska pulser som konvertera hastighet inspelning för din hastighetsmätare, farthållare och låsningsfria bromsar. Om en hastighetssensor misslyckas på din Montana, din hastighetsmätare kan vara felaktiga och din cruise control och ABS kan misslyckas. Det är viktigt att ersätta en hastighetssensor omedelbart om du börja märka ett problem. Köpa en ny sensor från en Pontiac återförsäljaravtal eller auto delar butik.

Instruktioner

• Använd en lug skiftnyckel för att lossa lug muttrarna på passagerar sidan däcket. Ta inte bort dem ännu. Ta upp framsidan av van med en knekt och fäst den på en uppsättning av jack står. Ta bort lug nötter och passagerarsidan däck på framsidan av van.

• Lokalisera hastighetssensorn. Hittar du den Pontiac Montana hastighetssensor fäst på baksidan av överföring, precis ovanför Transaxel, där både axel axlar ansluta från hjulnav. Dra den elektriska anslutningen gratis från sensorn.

• Ta bort montering bulten från sensor kroppen använder en socket och ratchet. Stödja sensor kroppen när du tar bort bulten så det inte faller.

• Dra hastighetssensor fri från montering fallet. Kontrollera o-ringen som lossnar med sensor. Om inte, dra o-ringen ur montering fallet.

• Bifoga en ny o-ring till ny hastighetssensor. O-ringen bör ingå i den nya sensorn när du köper den.

• Sätt in hastighetssensorn i montering fallet och säkert det med den behålla bult med ett uttag och ratchet. Använd en momentnyckel till vridmoment den behålla bult till 106 tum-pounds, som rekommenderas av Pontiac.

• Montera höger Framdäck och ersätta lug muttrarna tills de är handkraft. Ta upp framsidan av van med en knekt och ta bort pallbockar. Lägre van till marken och dra åt muttrarna lug ordentligt.