mynewspapers.net

Hur man byter en lägre länkarm för en honda civic

Hur man byter en lägre länkarm för en honda civic


Honda Civic använder en MacPherson-fjäderben fjädring fram. Toppen av fjäderben fäster vid kroppen inne i motorrummet. Botten av fjäderben fäster vid den lägre länkarm. En stabilisator bar fäster också lägre länkarm. Den lägre länkarm fäster Styrspindel genom en kulled som måste tas bort med en speciell avdragare. Denna avdragare kan hyras från de flesta auto delar butiker.

Instruktioner

• Park Civic på en nivå, stenlagd yta och som parkeringsbroms. Lossa muttrarna på hjulet där du vill ersätta den lägre länkarm lug. Ta upp framsidan av Civic med en knekt och stödja med pallbockar. Ta bort lug nötter och hjul.

• Lokalisera där stabilisator bar lägger till nedre länkarm. Använd en ratchet och socket och en skiftnyckel ta bort muttern från stabilisator bar länk bult. Observera den ordning där brickor, gummi isolatorer och länk spacer passar på bulten. Ta bort bulten, brickor, isolatorer och spacer.

• Använd en skiftnyckel, ratchet och uttag för att ta bort muttern och bult från fjäderben berget där man fäster vid den lägre länkarm.

• Använda nål nosed tång för att dra cottar pin från slottet mutter på bollen gemensamma där man fäster vid den lägre länkarm. Observera hur cottar PIN-koden är böjd runt slottet muttern. När du installerar cottar stiftet, vara säker på att böja det på samma sätt.

• Använd en ratchet socket för att lossa bollen gemensamma slottet muttern. Lossa muttern så att det är ungefär en fjärdedel tum klyftan mellan den lägre länkarm och muttern. Bifoga en boll gemensamma avdragare med käftarna på toppen av den lägre länkarm och en gängstång på slottet mutter och bollen gemensamma stud. Använd en skiftnyckel för att dra åt stången tills länkarm dyker bort av den boll gemensamma stud. Ta bort muttern avdragare och slottet.

• Använd en skiftnyckel, ratchet och uttag att ta bort muttern och bult från framsidan av den lägre länkarm där man fäster vid ramen.

• Använd en ratchet och uttaget ta bort muttern från pivot stud på baksidan av den lägre länkarm. Skjut den pivot stud ur bussningen och ta bort den nedre länkarm.

• Skjut pivot stud på baksidan av den nya lägre länkarm i bussningen och montera på framsidan av armen i dess ram fäste. Installera bult och mutter på framsidan av den lägre länkarm. Installera muttern på pivot stuteriet och Använd en momentnyckel och uttaget till vridmoment muttern till 61 foot-pounds. Vridmoment främre bulten till 47 foot-pounds.

• Skjut i slutet av den lägre länkarm till bollen gemensamma stud. Installera slottet muttern och vridmoment till 40 foot-pounds. Installera en ny cottar stift genom den boll gemensamma stud och Använd tång nål näsa för att böja det runt slottet muttern.

• Montera fjäderben fästet till nedre länkarm. Installera bult och mutter. Vridmoment muttern till 47 foot-pounds. Återanslut stabilisatorn bar, rada upp brickor isolatorer och spacer i samma ordning som du tagit bort dem. Installera länk bult och mutter. Vridmoment muttern till 16 foot-pounds.

• Montera hjulet och lug nötter. Ta upp framsidan av Civic, ta bort pallbockar och sänka Civic till marken. Dra åt muttrarna lug.