mynewspapers.net

Hur man byter en kylvätska bypass slang

Hur man byter en kylvätska bypass slang


Bilmotorer behöver ett sätt att utjämna trycket vatten pump. Motorn är kall när den startar, men vattenpumpen snurrar även om det inte behövs. Utan en bypass väg, vill kylvätska deadhead mot en sluten termostat. Bör termostat pinnen att stängd, samma problem skulle inträffa och pumpen kan cavitate, eller bilda luftfickor som kan förstöra vattenpumpen. Byta kylvätska bypass slangen kommer att bidra till detta inte händer.

Instruktioner

• Jack upp framsidan av bilen och sänka den på pallbockar under de två främre däck. Placera en avlopp pan under radiatorn tömningsventilen. Lossa ventilen och delvis rinna kylaren så kylvätskenivån når strax under bypass slangen.

• Använd en skruvmejsel för att lossa bypass slangklämmor och ta bort slangen. I vissa fall använder bypass VVS ett rör i stället för en gummislang. Dessa rör eller slangar, ligger nära termostat huset. Följ den övre kylarslangen till post-porten på motorn. Vanligtvis ligger termostaten inne i motorn, i en bostad där den övre slangen är fäst. Bypass slangen ligger under huset. Bypass slangen är alltid mycket mindre än kylarslangen.

• Installera en ny slang och dra åt klämmorna. Om bypass krets använder en pipa, granska det gamla röret. Dessa rost normalt och rutinmässig ersättning är mycket viktigt att behålla integriteten i kylsystemet. Dra åt tömningsventilen radiator.

• Sänk bilen från pallbockar och fylla på kylaren med kylvätska. Starta bilen. Låt det nå operativ temperatur och kontrollera kylvätska läckor. Stäng av motorn och låt den svalna. Kontrollera kylvätskenivån och fylla på vid behov.