mynewspapers.net

Hur man byter en koppling i en 2001 Ford Ranger

Hur man byter en koppling i en 2001 Ford Ranger


Kopplingen på en 2001 Ford Ranger drivs hydrauliskt. Koppling reservoar nivån bör kontrolleras regelbundet och fyllt, så behövs. En läcka i systemet orsakar kopplingen till maskinfelen. En sliten koppling skulle kunna känna halka när du försöker accelerera fordonet vid låga hastigheter i en hög växel; i det här fallet kommer att RPM stiga kraftigt, med lite acceleration i fordonet.

Instruktioner

• Ta upp bilen med domkraften och stödja den på pallbockar. Placera droppande pannan under svansen axeln av överföringen. Ta bort driveshaften genom att ta bort de C-klämmor som säkrar den bakre kardanknut att vingklippa oket, med hjälp av en skiftnyckel. Dra drivaxel av överföringen och Lägg den åt sidan.

• Koppla ur alla elektriska kontakter. Koppla bort tryckslang på koppling slav cylindern med en punch och små hammare för att slå rulle stiftet ur intaget till slav cylindern, vid den punkt där slangen fäster. Dra slangen ut.

• Ta bort växelspaken handtaget från toppen av överföringen. Ta bort krom ringen som säkrar Gummistövel i golvet, med hjälp av skruvmejsel. Lyft den rubber boot och krom ringen upp på växelspaken handtaget. Ta bort de fyra bultarna som säkrar växelspaken handtaget till toppen av överföring, med hjälp av en socket. Lyft den redskap shifter upp och ur överföringen.

• Placera uttaget golvet under överföringen och höja den bara tillräckligt för att kontakta överföringen. Ta bort överföringen mount bultarna, använder en socket. Ta bort två bultar och muttrar på vardera sidan av tvärbalk, använder en socket. Ta upp överföringen med jack tillräckligt hög för att ta bort tvärbalk.

• Lägre överföring nog att ta bort alla bultar i bellhousing, med en socket. Stöder överföring om uttaget golvet och dra överföringen mot den bakre delen av fordonet och ut från under fordonet. Låg överföring på golvet.

• Ta bort throwout med från runt den ingående axeln av överföringen. Installera den nya throwout med över den ingående axeln på samma sätt att han var tillbaka. Ta bort alla bultar i tryckplattan, använder en socket. Var försiktig eftersom tryckplattan är tung, och kopplingen kommer också med tryckplattan, lägga till vikten.

• Montera kopplings Linjeringsverktyget, levereras med Kopplings kit, till urtrampningslager genom att sätta näsan av Linjeringsverktyget i centrum av svänghjulet. Installera tryckplattan över urtrampningslager, justera de små hålen i pressa pläterar med fixeringsstift i svänghjulet, sedan trycka plattan ner. Infoga alla bultar och dra åt ordentligt. Ta bort Linjeringsverktyget.

• Öka överföringen, anpassa överföringen-input axeln med centrum av tryckplattan och installera överföring genom att installera bultarna i bellhousing och skärpa dessa. Höja överföringen tillräckligt hög för att placera tvärbalk under överföringen, sedan installera bultar och dra åt dem.

• Installera bultarna i överföringen montera och dra åt dem, med hjälp av en socket. Installera den throwout försedda med inloppsslang på lagret genom att trycka slangen rakt ner i lagret och infoga liten rulle stiftet för att hålla den på plats.

• Anslut alla elkontakter. Installera växelspaken efter av omvänd ordning av borttagningen. Installera driveshaften i överföringen och ansluta kardanknut att vingklippa med C-klämmor; dra åt ordentligt.