mynewspapers.net

Hur man byter en Honda Generator bälteHonda generatorn levererar el till batteriet för att ladda så det rymmer en maximal stående laddning. Det levererar också el till fordonets elektriska komponenter och tillbehör när mer elektrisk efterfrågan måste uppfyllas. Antingen en enda drivande bälte eller en serpentin bälte levererar rotationshastighet som gör att generatorn att generera el. Generatorn bältet måste vara i gott skick och håll den korrekta spänningen att utföra sitt jobb. Generatorn bältet bytas när det glider till följd av slitage och ålder eller när det blir knäckt och glaserade från värmen.

Instruktioner

• Sätta Honda i park eller neutralt med nödbroms. Öppna motorhuven. Koppla bort negativa batterikabeln på batteri post. Använda ägarhandboken för att bestämma platsen för justering bulten på din generator. Avgöra om generatorn bältet systemet i din Honda använder en enda generator bälte drivande av vevaxeln eller använder en bred serpentin bälte som driver alla tillbehör komponenter. Leta upp ett diagram på radiator bindlarna som visar routningskonfigurationen för serpentin bälte, om avlägsnande av en serpentin bälte krävs. Om inga diagram finns, kontakta ägarhandboken för ett diagram. Serpentin bältet måste vara dirigeras på ett visst sätt, så vara säker du vet routningsmetoden innan du tar bort det befintliga serpentin bältet.

• Lokalisera Justera spaken armen som håller toppen av generatorn. Hävarm har en lång plats i det som gör att toppen av generatorn att svänga fram och tillbaka, som justerar spänningen. För den Toppmonterade Honda generatorn, lossa den justera bult på spaken arm med en hylsnyckel precis tillräckligt för att tillåta generatorn att pivotera.

• Använd en socket och ratchet skiftnyckel för att lossa axel bult och mutter på undersidan av generatorn bostäder. Lossa bulten bara tillräckligt för att generatorn att pivotera. Tryck upp i generatorn tills bältet slappnar. Ta bort bältet från blocket. Om din Honda modell har Servostyrning pump bälte framför generatorn, Använd rätt metriska uttag för att lossa alla servostyrning montering bultar. Skjut pumpen servostyrning på den vridbara att lossa och ta bort bältet. Lossa generatorn montering bultar med ett uttag och ratchet. Ta bort generatorn bältet.

• Leta upp remskiva spännaren på din Honda har du konfigurationen av serpentin bälte. Se din instruktionsbok för dess läge. Remskiva spännaren liknar en remskiva på slutet av en fjäderbelastad hävarm. Den har en central bult. Placera uttaget rätt storlek på centrala bulten och vrid den moturs ett kvarts varv att minska trycket på de serpentin bältet, håll uttaget i samma läge medan du lyfter generatorn bältet från blocket.

• Installera den nya remmen på generatorn. För en enda bälte till vevaxeln design, tryck upp i generatorn på vridbara på hävarm. Dra åt med rätt uttag. Bältet ska ha ca 1/2 tum av lek när den nedre bultarna och topp hävarm justera bult har skärpts. Om du har ett bälte spännare verktyg, Anslut verktyg kroken till bältet och dra tillbaka att kontrollera fria spel. En ratt på remspännaren anger hur mycket fri lek.

• Byt ut generatorn bältet över remskivan. Dra åt fästet och justera bultar med rätt uttag för botten monterade Honda Generator. För botten monterade generatorn, tillbaka servostyrning bältet och dra åt bultarna. Se till samma mängd spänning gratis spela i servostyrning bälte som du hade för generatorn--ca 1/2 tum av fri lek.

• Använd ett slutet skiftnyckel för att vrida viktigaste centrum muttern på spännaren trissan moturs att lasta tryck spänningen om din Honda har serpentin bälte systemet. Håll muttern på den positionen tills du kan glida det nya serpentin bältet över generatorn remskiva räfflar. Release slutet skiftnyckel spänningen på viktigaste centrum bulten. Ingen justering av spänningen på serpentin bältet som behövs. det levererar automatiskt rätt spänningen när installerat. Återanslut bilbatteriet kabeln och starta motorn. Kolla generatorn ljuset på panelen instrument, om fordonet har en. Om den generatorn inte tänds, bör generatorn fungerar korrekt.