mynewspapers.net

Hur man byter en hårddisk i en dator

Hur man byter en hårddisk i en dator


En dators hårddisk är där all programvara och data lagras – allt som bilder, låtar och filmer, samt alla program du använder. De har en begränsad kapacitet så ibland människor vill ersätta sin enhet med en större, men hårddiskar kan också skadas och bryta, ibland tar med sig stora mängder data. Om din enhet fungerar bra, kan du bara kunna lägga till en annan enhet tillsammans med din befintliga en. I annat fall måste du byta ut den helt.

Instruktioner

Att göra swap

• Säkerhetskopiera alla dina viktiga data, genom att bränna den till disk eller använda form av säkerhetskopiera leverantör. Det finns många tillgängliga, och kan hittas med en snabb Google-sökning. Om enheten har krånglade har inte denna möjlighet, men en datorspecialist kan kunna återställa filer från trasiga hårddisken, så inte kasta bort.

• Köp rätt sorts ersättningshårddisk. De kommer i SATA eller IDE format och olika datorer kommer att kunna rymma en eller båda typer. Mer moderna datorer använder SATA-enheter. Finna ut som du har genom att läsa din manual eller titta inuti. Stäng av strömmen till datorn och öppna den genom att lossa de side panelerna. Du hittar din hårddisk i slutet av en platt "" bandkabel, skruvas in i datorn. Notera storleken – det kommer att vara antingen 2,5-tums eller 3,5-tums och typ av enhet. Köpa en ersättare.

• Skruva loss hårddisken från sina bostäder och skjut ut. Dra ur kabeln går in i det och koppla in din nya hårddisk. Om du ersätter en IDE hårddisk, måste du välja "Master," "Slav", eller "Kabel" på själva enheten. Välj helt enkelt inställningen som den enhet som du ersätter.

• Skruva den nya hårddisken tillbaka i position och arbeta tillbaka genom stadier av att sätta datorn ihop. Anslut till datorn igen och slå på den. Du måste installera om programvaran, som Windows, från de ursprungliga disketterna eller från återställningsskivor. Du kan nu också överföra alla dina data tillbaka på din nya enhet.