mynewspapers.net

Hur man byter en generator

Hur man byter en generator


Ersätta en generator är inte ett svårt arbete i de flesta fall. Processen är olika på varje bil, är de grundläggande stegen desamma. Med vissa mekaniska lutning och dessa instruktioner, kommer du att kunna räkna ut hur man byter en generator i bilen. Den svåraste delen av jobbet är serpentin bältet routing, så vara säker på att ha ett bälte diagram (de flesta bilar har ett bälte diagram ligger på huven eller på ramen nära radiatorn). Läs vidare för att lära sig hur man byter en generator.

Instruktioner

• Ta bort positiva batteriet terminalen. Inte ta bort negationen endast, som det kunde marken gå runt om det bör få knackade på något av metall.

• Ta bort kablarna från baksidan av generatorn, mycket uppmärksam på vilka depåer de är på. Om du har en one-wire racing generator, har du bara en tråd att oroa. Titta på bilden, bör du se följande kablar: 1. Main power wire som går direkt till batteriet 2. Fältet tråd som aktivisering generatorn 3. Leda för fjärranalys kabeln som går till idiot ljuset i ditt instrument panel 4. Regulator bypass hål

• Gå till steg 4 om du har en serpentin bälte. Gå till steg 6 om du har ett v-bälte.

• Ta bort serpentin bältet genom att lossa spännaren och nyfikna bältet off remskivan generatorn. Ta bort generatorn bultarna från fästena. Ta bort generatorn och ställ det åt sidan. I de flesta fall måste du lämna tillbaka den i rutan ny generatorn kom in, så finns det oftast en core avgift.

• Sätta den nya generatorn på fästet montering och dra åt bultarna. Placera bältet på alla blocken utom spännaren remskivan. Pull spännaren till bältet glider på spännaren, släpp sedan. Gå till steg 9.

• Ta bort v-bälte genom att lossa skruvarna på baksidan av generatorn. Skjut generatorn på fästet systemet tills du kan bända bältet off blocket.

• Ta bort den gamla generatorn. Hålla generatorn om butiken laddar du en core avgift. Sätta den nya generatorn på och dra åt bultarna precis tillräckligt för att hålla generatorn stadig, men lös nog så att du kan glida generatorn längs fäste systemet.

• Byta bältet och dra generatorn så att bältet är tight. Dra åt bultarna generatorn. Gå till steg 9.

• Byt ut trådarna på baksidan av generatorn, noga med att varje tråd går till rätt terminal. Ersätta negativa batterikabeln. Om batteriet är död, starta bilen med en hoppa ruta och låt den gå i cirka 20 minuter till en halvtimme. Testa rätt spänning (12,5 – 14 volt) med en voltmeter. Om du inte har en hoppa ruta, eller om du föredrar att ge batteriet en full laddning, ladda batteriet på en laddare i fyra till åtta timmar.

• Starta bilen. Du bör ha 12,5 till 14 volt vid kontroll systemet med en voltmeter. Om inte, gå igenom diagnos igen – batteriet kan inte kunna hålla en laddning längre eller du kan ha en defekt generator.