mynewspapers.net

Hur man byter en 2002 Dodge Neon variabel hastighetssensor

Hur man byter en 2002 Dodge Neon variabel hastighetssensor


Fordonets hastighet Sensor (VSS) i en 2002 Dodge Neon används av bilens dator för att avgöra när du ska flytta, hur mycket trycket att använda när styrning och Visa hastigheten på hastighetsmätaren. En felaktig VSS kan orsaka problem med många av bilens system. Sensorn är svåra att nå men enkel att ersätta. Om din 2002 Neon har en automatlåda, finns det två sensorer för att ersätta.

Instruktioner

• Lossa bulten på negativa batterikabeln och skjut kopplingen bort av batteriet. Batteriet är på höger sida av motorrummet. Negativa batterikabeln är svart.

• Jack upp fordonet och placera den ordentligt på jackstands. Om du inte kan höja bilen, ta bort luft filter låda, batteri och facket. Dessa är alla på höger sida av motorn, ansluten med bultar.

• Lokalisera hastighetssensorn. Det är utöver Transaxel, nära en inre CV gemensam. Om din Neon har en manuell växellåda, är kontakten ovala med tre kablar och anslutna med en bult. Automatiska överföringar kommer att ha en rund kontakt och sensor. Använda den ersättare sensorn som referens samtidigt söka efter sensorn.

• Koppla ur sensorn. För manuella växellådor, pressa fliken på anslutningskontakt och pull. Skruva loss bulten hålla sensorn till överföringen. Kontakten på automatlådor hålls på plats med en låsfliken under kontakten. Bända upp den öppna och dra bort kontakten. Skruva loss sensorn från överföringen.

• Installera ersättning hastighetssensor och återansluta kabeln.

• Ta bort luft filter låda och spjäll kroppen om din Neon har en automatlåda. En andra hastighetssensor ligger på överföringen nedanför spjällhuset. Det är ansluten på samma sätt som andra sensorn och finns bakom två gummi slangar på överföring bostäder. Ersätta den på samma sätt du ersatt andra sensorn.

• Sänk bilen och Byt ut delar du bort för att komma åt sensorerna.