mynewspapers.net

Hur man byter en 2001 ford taurus förrätt

Hur man byter en 2001 ford taurus förrätt


Ford Taurus debuterade 1986, och har varit i produktion varje år sedan dess. 2001 års Ford Taurus kom med två olika motorer i USA modellerna. Båda var 3,0-liters V-6: or, men en motor (VIN: U) är en standard elektronisk bränsleinsprutning motor, medan den andra motorn (VIN: 2) är en flexifuel-Stötstångsmotor motor. Förrätter på båda dessa motorer montera samma, med undantag av bultarna själva. Standard 3.0-liters "U" motorn har bultar som montera och demontera vågrätt på överföringen. Flexifuel-"2" motorn har bultar som montera och demontera vertikalt på överföring bostäder. Den åttonde siffran i VIN är den refererande siffran.

Instruktioner

Borttagning

• Lyfta motorhuven av Taurus. Ta bort positiva batterikabeln med en 3/8-tums enhet ratchet och uttaget att lossa muttern på kabeln. Ta bort batterikabeln för hand när kabel muttern har lossnat.

• Lyft framsidan av Taurus med en 2-tons domkraft eller en med större kapacitet. Placera pallbockar under främre hjälpramen eller "K-RAM." Hjälpramen är den smal ram som håller motor och växellåda i fordonet.

• Ligger under främre stötfångare så att du kan fysiskt komma åt området precis bakom främre stötfångare. Ta bort flikarna splash sköld från sköld bakom stötfångaren. Använd en flat skruvmejsel för att pop flikarna ut. Att ta bort denna sköld ger dig större tillgång till startmotorn.

• Ta bort positiva (tjock röd) kabeln från startmotorn genom att ta bort den hold-down muttern med en 3/8-tums enhet ratchet och uttaget, ta sedan bort tråden för hand. Ta bort negativa leda kabeln från startmotorn genom att ta bort hold-down muttern med en ratchet och uttag. Lägga till en 6-tums förlängning ger dig ökad manövrerbarhet och nå när du tar bort den hold-down muttern på det negativa inlägget. Ta bort negativa tråden för hand.

• Ta bort två starter montering bultarna från motorblocket med en 3/8-tums enhet ratchet, socket och förlängning. Ta bort startmotorn montering bultar genom att vrida dem moturs. Ta bort den gamla startmotorn flyttas horisontellt bort svänghjulet, då drar det ut från under Taurus.

Installation

• Håll den nya startmotorn nära monteringshål på framsidan av överföringen. Som startmotorn i position genom att installera den horisontellt i starter montering hålet.

• Installera startmotorn montering bultar för hand och förvandla dem ett par gånger till motorn för att få dem började ta huvuddelen av vikten från dina armar när du är klar med installationen. Dra åt startmotorn montering bultar med en 3/8-tums enhet momentnyckel och uttaget till mellan 16 och 21 foot-pounds av vridmoment. Om du använder en tum-pund vridmoment skiftnyckel dra åt bultarna till mellan 192 och 252 tum-pounds.

• Installera negativ tråd ledningen på den nya startmotorn och hold-down mutter. Dra inte över åt denna mutter. Ombonad muttern med en ratchet och uttaget och slå sedan på ratchet en fjärdedel-sväng. Vridmoment specifikationer för denna mutter är endast 1.2 foot-pounds. Installera den positiva bly till startmotorn och hold-down mutter, med samma "snug-och-en-kvart" sväng metod.

• Installera om plast splash plattan under framsidan av Taurus, precis bakom främre stötfångare. Justera monteringshålen och tryck på flikarna montering in med fingertopparna. Om du stöter på något motstånd med en tabb, ta bort fliken och dubbelkolla din justering. Om fliken producerar fortfarande motstånd, använda handtaget slutet av en skruvmejsel för att tamp fliken på plats. Se till att du installera om alla flikar som kom ut från stänkskydd eller vakten kan ramla av när du kör.

• Höja framsidan av Taurus av jack står och ta bort jack står underifrån bilen. Lägre Taurus till marken. Installera om positiva batterikabeln till batteriet och dra åt kabeln med en 3/8-tums enhet ratchet på kabel surrningsbeslag muttern.