mynewspapers.net

Hur man byter elementet brännare i en GE elektrisk ugn

Hur man byter elementet brännare i en GE elektrisk ugn


Om du har en GE elektrisk ugn som inte längre värmer tillräckligt eller bakar jämnt, kan du behöva en ny brännare element. Mest elektriska ugnar har 2 brännare element. En är på toppen och den andra är på botten. Innan du kan ersätta en brännare, måste du veta vilket som misslyckas. Stäng ugnen på och titta på brännarna värma upp. Ett bra inslag ska vända röd eller orange hela vägen runt elementet. Om en av beståndsdelarna förblir mörka eller har stora mörka fläckar, behöver den bytas.

Instruktioner

• Koppla ur kaminen från 240-volts uttag. Om Kaminen är fastprogrammerade, kommer att du behöva stänga brytaren istället. Kontrollera att ugnen och brännare element är cool innan du börjar arbeta. Öppna ugnsluckan och ta bort alla rack för att ge plats för dig att arbeta.

• Använd en skruvmejsel eller nyckel, beroende på hur din modell är gjord, att ta bort de 2 skruvarna som håller varje sida av elementet på plats. På de flesta ugnar kräver detta att ta bort 4 skruvar totalt. Dessa skruvar är belägna på den baksida väggen av ugnen.

• Enkel brännare inslag framåt tills du kan se de skruvarna som håller trådarna till elementet brännare. Använd en skruvmejsel och ta bort dessa skruvar. Låt kablarna hänga inne i ugnen. Dra det gamla elementet ur ugnen.

• Jämföra gamla och nya brännare elementen och se till att de är samma. Skjut in det nya brännare elementet i ugnen. Använd skruvmejseln och fäst trådarna tillbaka till kontakter på elementet brännare. Tryck trådarna tillbaka till öppningarna på baksidan av ugnen tills plattorna som håller elementet brännaren på plats är mot den baksida väggen av ugnen.

• Byt ut de 4 skruvarna att förankra elementet brännare stabilt till ugnen väggen. Ersätta ugnskassetter. Anslut kaminen tillbaka i uttaget eller aktivera brytaren. Slå på ugnen för att se till att elementet brännare värms upp.