mynewspapers.net

Hur man byter bromsbelägg på en 2000 Ford Focus

Hur man byter bromsbelägg på en 2000 Ford Focus


Om du märker att din bromsarna börjar skrika och gnäller på din 2000 Ford Focus, då är chansen att du behöver antingen bara en liten smörjmedel på kuddar eller kuddar behöver bytas ut. Det enda sättet att ta reda på är genom att ta bort din framdäcken och ta en titt på kuddar. Om de är slitna ner till eller nära metallen, kommer att då du behöva ersätta kuddar.

Instruktioner

• Park 2000 Ford fokus på en plan yta. Placera wood kvarter bakom bakre däcken att se till att bilen inte rulla tillbaka medan du arbetar på bromsarna. Om du har kört Ford fokus nyligen, vänta på bilen för att svalka sig, sedan bromssystemet kan vara mycket varm vid beröring.

• Använd ett floor jack för att höja Ford Focus främre förarens sida däck tills det är tre till fyra inches från marken. Infoga en jack står under ramen. Se till att jack stativet är centrerad, stöder vikten på fordonet, och att alla fyra benen av jack står vilar på marken. Sänka golvet uttaget och upprepa samma process på passagerarsidan i fokus. Båda däcken bör höjas och från marken medan stöds av jack står.

• Ta bort de främre däck med däck järn för att skruva lug nötter som säkrar däcket att rotorerna. Hålla lug nötter med däck, så att de inte förloras eller målas.

• Skruva loss de två bultarna som säkrar bromsok till rotorerna. Om du inte kan skruva loss bultarna med en vanlig hylsnyckel, kommer att du behöva använda din momentnyckel, som ger dig mer inflytande. Bromsbelägg kan enkelt tas bort när bromsok och bromsbelägg är låste upp från rotorerna.

• Skjut fokus bromsok av rotorn. Använda en hylsnyckel för att unbolt bromsbelägg stiften från bromsok. Ta bort bromsbeläggen genom att skjuta ut dem från bromsok kroppen. Använd ett silikonbaserat fett att rengöra ytan på området bromsning och inspektera rotorerna. Om du märker att rotorerna är spruckna eller skadade, kommer att du behöva ta dem till en auto-delar butik för renovering eller ersättning. Fortsätter att köra med dålig rotorer kan vara en allvarlig fara för dig och din bil bromssystem.

• Använd en C-clamp för att skjuta bromsok kolv tillbaka i hålet på bromsok så att du har tillräckligt med utrymme för att infoga nya bromsbelägg. När du trycker kolven tillbaka i hålet, kommer att det orsaka vätskan att backa upp i din bromsvätska reservoar. Senare måste blöda bromsarna genom att pumpa dem när de nya kuddar är på plats och bromsok är tillbaka på rotorn.

• Skjut nya bromsbelägg på plats på bromsok och dra åt bultarna på bromsbelägg stiften medan du håller kuddar till bromsok. Du kan finna att ett extra par händer är användbar i detta steg, eftersom ett par kan dra åt stiften medan en annan uppsättning händer håller bromsbeläggen på plats.

• Bult bromsok till bromsok fäste så att församlingen bromsok är monterad på rotorerna. Installera om däcken. Försiktigt sänka din bil från pallbockar, med hjälp av baksidan av samma process som användes för att höja bilen. Troligtvis måste du pumpa din bromsar ett par gånger för att få den broms vätska cirkulerar igen genom bromssystemet.