mynewspapers.net

Hur man byter bränslefilter på en 2003 Dodge Diesel

Hur man byter bränslefilter på en 2003 Dodge Diesel


Dieselmotorer fungerar lite annorlunda än bensinmotorer. När du byter ut olja och luft filtret, vill du byta bränslefilter också. Det beror på dieselbränsle kan få vatten i den, vilket är vad bränslefiltret är avsedda att filtrera bort. På grund av detta är bränslefilter lättillgängligt på toppen av motorn, och ganska enkelt att byta ut. Detta bör ta ca 15 minuter för att göra. I det här fallet är projektet fordonet en 2003 Dodge Ram 3500 med 5.9l turbo diesel motor.

Instruktioner

• Leta upp bränslefilter på toppen av motorn. Det är mot brandväggen på förarens sida av motorn, och har en stor mössa med en hex-head bult på centrum. Koppla bort de elektriska kontakterna till bränslefilter med händerna.

• Ställ in en avlopp pan under den slang som leder ut ur filtret. Öppna upp tömningsventilen med händerna och låta bränslet rinna i pannan. Skruva upp på bränslefilter med fast nyckel. Dra ut filtret och kasta den.

• Installera replacement filter och installera om den gemensamma jordbrukspolitiken med en fast nyckel. Anslut den elektriska anslutningar igen med hjälp av händerna.